Állítólag Oroszország területére mértek légicsapást az ukránok (videó!)

Kigyulladt egy olajtároló egy Ukrajnától északra fekvő orosz városban, miután a helyi kormányzó szerint két ukrán helikopter támadást intézett ellene – írja a BBC. 

A Twitteren megosztott videón látható, amint a határhoz mintegy 40 kilométerre fekvő Belgorodban lakóházak közelében lángol a tűz.

Néhány felvételen látszik, hogy rakéták csapódnak be az olajraktárba.

🅻-🆃🅴🅰🅼 on Twitter: „️⭕️🇷🇺#Russia: In Belgorod, 8 tanks with fuel volume of 2,000 cubic metres each are burning, there is a threat of fire switching to another 8 – Russian emergency services👉The attack was executed-by 2 helicopters of 🇺🇦#Ukraine’s forces pic.twitter.com/PFQKxRwVqr / Twitter”

️⭕️🇷🇺#Russia: In Belgorod, 8 tanks with fuel volume of 2,000 cubic metres each are burning, there is a threat of fire switching to another 8 – Russian emergency services👉The attack was executed-by 2 helicopters of 🇺🇦#Ukraine’s forces pic.twitter.com/PFQKxRwVqr

Ukrajna azonban korábban nem csapott le oroszországi célpontokra, és Vjacseszlav Gladkov kormányzó állítását ukrán tisztviselők nem erősítették meg.

A 370 ezer lakosú Belgorod közvetlenül Ukrajna második városától, Harkivtól északra fekszik, amelyet az orosz tüzérség erősen lőtt, és amelyet az orosz erők továbbra is körülzártak.

Gladkov kormányzó egy Telegram-üzenetben közölte, hogy „tűz ütött ki az olajraktárban egy légicsapás miatt, amelyet az ukrán hadsereg két helikoptere hajtott végre, amelyek alacsony magasságban léptek be orosz területre”. „Senki sem halt meg” – tette hozzá.

Elmondta, hogy a katasztrófavédelem munkatársai igyekeznek a lehető leggyorsabban megfékezni a tüzet, és hogy a lakosokat „nem fenyegeti veszély”. A vészhelyzetek minisztériuma a Telegramon videót tett közzé a tűzről.

ELINT News on Twitter: „#BREAKING: Video reportedly of Ukrainian attack helicopters striking oil facility in Belgorod, across the border inside Russia pic.twitter.com/NfQVJ97rbA / Twitter”

BREAKING: Video reportedly of Ukrainian attack helicopters striking oil facility in Belgorod, across the border inside Russia pic.twitter.com/NfQVJ97rbA

Az Interfax hírügynökség jelentése szerint a közelben lakókat evakuálták, és két ember megsérült a raktárban. Azt írta, hogy nyolc üzemanyagtartály égett, és közel 200 tűzoltó volt a helyszínen. A tárolót a Rosznyeft orosz állami olajvállalat üzemelteti.

Március 29-én egy Belgorod melletti lőszerraktárból jelentettek több robbanást.

Az ukránok tagadják a belgorodi légicsapást

Cáfol az ukrán védelmi minisztérium.