Jeff Bezos ex-felesége 275 millió dollárt adományoz az abortusz támogatására

A nő bejelentette, hogy miután elvált az amerikai milliárdostól, a vagyonmegosztásban rá jutó pénz jelentős részét eladományozza. 

MacKenzie Scott 275 millió dollárt adományozott a Planned Parenthoodnak, az Egyesült Államok legnagyobb, abortuszt támogató szervezetének, ami a legnagyobb adomány egyetlen adományozótól a szervezet több, mint 100 éves történetében – írja a National Post.

Az adományt, amely része Scott azon ígéretének, hogy vagyona nagy részét elajándékozza, a Planned Parenthood országos irodájának és 21 regionális tagszervezetének adományozta.

Összehasonlításképpen az amerikai állam 530 millió dollárt juttat egy évben az abortuszklinikának egészségbiztosítási hozzájárulásként.

Scott, aki jelenleg Dan Jewett, egy seattle-i természettudomány-tanár felesége, az Amazon.com Inc-ben 4%-os részesedést kapott az Amazon óriáscéget alapító milliárdos Jeff Bezostól való válásának részeként.

A Planned Parenthood az amerikai állami törvényhozásokban és bíróságokon zajló, az abortuszjogokért folytatott politikai küzdelem élharcosa.

Bezos ex-felesége a férjétől nyert vagyonból eddig több, mint 8 milliárd dollárt osztogatott el különböző célokra.

Scott az elmúlt két évben a világ legnagyobb magán-adományozója lett.

A tech cégek zsarnoksága — Hogy jutottunk ide és mi a megoldás?

A tech-cégek önkényes viselkedése annak köszönhető, hogy teljesen elmaradt a törvényi szabályozásuk – írja Michael Lind a Tablet hasábjain.