Disznófejet tettek egy, az ukrajnai inváziót bíráló zsidó újságíró ajtajához

Az ukrajnai orosz inváziót kritizáló orosz rádióállomás egykori főszerkesztője elmondta, hogy valaki egy parókás disznófejet hagyott a bejárati ajtaja előtt – írja a Newsweek.

Alekszej Venediktov, az Echo of Moscow volt főszerkesztője az állítólagos esetről készült fényképet tette közzé Telegram-csatornáján. Az ajtajára egy képet is ragasztottak, amelyen Ukrajna hivatalos címere látható, egy antiszemita üzenettel.

A független Echo of Moscow csatornát március 3-án zárták be, miután az orosz hatóságok elkezdtek keményen fellépni az Ukrajna elleni támadást kritizálókkal szemben. Az Echo of Moscow bezárása előtt az orosz főügyészség blokkolta az állomás adásait a konfliktusról szóló tudósításai miatt.

max seddon on Twitter: „Russian denazification update: unknown people left a pig’s head outside Ekho Moskvy editor Alexei Venediktov’s apartment and put a Ukrainian crest sticker on his door with „Judensau” – Jewish pig” – written on ithttps://t.co/2893IzRFnP pic.twitter.com/IfGjBHhHTW / Twitter”

Russian denazification update: unknown people left a pig’s head outside Ekho Moskvy editor Alexei Venediktov’s apartment and put a Ukrainian crest sticker on his door with „Judensau” – Jewish pig” – written on ithttps://t.co/2893IzRFnP pic.twitter.com/IfGjBHhHTW

„Úgy döntöttek, hogy megfélemlítenek engem és a családomat? Engem, akit Dudajev fegyveresei kivégzésre vittek?”

– írta Venediktov a Telegramon, Dzsohar Dudajevre utalva, aki 1996-os meggyilkolásáig a Csecsen Köztársaság elnöke volt.

Max Seddon, a Financial Times moszkvai irodavezetője a Twitteren tette közzé Venediktov Telegram-üzenetének fényképét. Elmagyarázta, hogy a Venediktov ajtaján lévő üzenet, a „Judensau” németül zsidó disznót jelent – ami egy évszázados antiszemita kifejezés.

Venediktov kitüntetett és ismert újságíró Oroszországban, aki pályafutása során számos díjat és kitüntetést kapott.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

A Kreml a Wagner-csoport neonáci zsoldosait küldte Ukrajna „nácitlanítására”

A diverzáns akció lelepleződött, és az ukrán hatóságok 36 órás kijárási tilalmat elrendelve hajtóvadászatot indítottak a beszivárgó zsoldosok után. Hende Olivér írása.