A New York Times tapintatlanul számolt be az ortodox tudós rabbi haláláról

Az olvasói dühöt a Cháim Kanievsky rabbi haláláról írt beszámoló alcíme váltotta ki, amely a tudós rabbi, a COVID-19 vírus korai szakaszában kiadott döntvényét emelte ki.

A New York Times azt találta fontosnak kiemelni, hogy Kanievsky rabbi a koronavírus-járvány „kezdetén ragaszkodott ahhoz, hogy »A Tóra-tanulásról való lemondás veszélyesebb, mint a koronavírus«”, holott a vallásjogi döntnök a járvány erősödésekor, az új adatok és tudományos eredmények ismeretében felülírta korábbi véleményét.

„Később meggondolta magát, még mielőtt pozitív lett volna a tesztje” – áll a Times cinikus alcímében, mely sok olvasó szerint meglehetősen tapintatlan és érzéketlen volt,

„Fenomenálisan abszurd az alcím” – fogalmazott Tzvi Alperowitz, a Chábád küldöttje Martha’s Vineyard című tévéműsorban.

„Nevetséges alcím a New York Timesban egy elismert rabbi és az ortodox zsidóság vezetőjéről szóló gyászjelentésében” – tweetelte Yoel Petlin, Kiryas Joel ortodox zsidók által lakott New Jersey-i város vezetője.

„Ez az alcím a New York Timestól teljesen aljas. Egy bizonyos ponton muszáj lesz nyíltan beszélni az abszurditásról és a zsidógyűlöletről, ami ezt a szennylapot körbe lengi. Minden zsidónak és minden jó lelkiismeretű embernek szégyellnie kellene, ha ott dolgozik vagy előfizet erre a lapra” – tweetelte Shlomo Litvin rabbi, a Kentucky Zsidó Tanács elnöke.

Vasárnap délutánig a Times nem javította ki a nekrológot — írja az Algemeiner.

Hatalmas tömeg vett részt Kanievsky rabbi temetésén (videó)

Félmillióan kísérték utolsó útjára az ortodox zsidó világ pénteken elhunyt vezető személyiségét