Ukrajnában őrizetbe vett izraeli: Bedobtak egy autóba, és elvittek

Őrizetbe vettek egy izraeli nőt a Melitopolt elfoglaló orosz katonák.

Tatjana Komuk, egy izraeli nő, akit az orosz erők a mai nap folyamán őrizetbe vettek, majd elengedtek, az izraeli Kan híradónak elmondta, hogy ellene és szülei ellen azért folytatnak vizsgálatot, mert folyamatosan beszámoltak arról, hogy mi történik az oroszok által megszállt Melitopolban.

Komuk, aki izraeli-bolgár állampolgár, Tel-Avivban egy esküvői ruhaboltot vezet, azt mondta a hírportálnak, hogy az oroszok először a szüleit tartóztatták le, akik egy helyi újságnál dolgoznak.

A szülők letartóztatása után körülbelül egy órával később orosz katonák jöttek az ő otthonába is.

„Azt mondták, ha nem nyitom ki, betörnek a házba. Bedobtak egy autóba, és elvittek egy bázisra”

– mesélte Komuk, akinek nem mondták, hogy hova viszik.

Komuk azt mondja, hogy a három orosz katona, aki letartóztatta, tisztelettudó volt, nem bántották és nem kiabáltak vele.

Amikor megkérdezte, miért tartóztatják le, azt mondták neki, hogy „mert túl nagy zajt csapott a városban”, és hogy jelenleg illegális mindenféle tiltakozás.

Komuk, aki a Facebook-oldalán képeket tett közzé a korábbi tüntetésekről a városban, azt mesélte, hogy az orosz katonák azt mondták neki, hogy

„azért jöttek Oroszországból Ukrajnába, hogy megszabadítsák az ukránokat a náciktól”.

Tatjana azt válaszolta nekik erre, hogy akkor

„menjenek fel a Google-ra, és nézzenek utána, kik is az igazi nácik”.

A Kreml a Wagner-csoport neonáci zsoldosait küldte Ukrajna „nácitlanítására”

A diverzáns akció lelepleződött, és az ukrán hatóságok 36 órás kijárási tilalmat elrendelve hajtóvadászatot indítottak a beszivárgó zsoldosok után. Hende Olivér írása.