Megnyitották Izrael első, amerikai stílusú whisky szeszfőzdéjét

A szeszfőzde első terméke Dávid és Góliát ősi története előtt tiszteleg – írja az I24News.

Izraelben két vállalkozó egy klasszikus iparágnak ad helyi ízt azzal, hogy az ország első amerikai stílusú whiskyjét állítja elő.

A Legends Distillery-t két izraeli-amerikai – Alan Cohl és Noam Cohen – alapította, és az általuk készített whisky minden egyes előállított palackban egyesíti a páros kulturális gyökereinek elemeit.

„Amikor a cég nevéről döntöttünk, egyszerűen rájöttünk, hogy a ‘Legends’ többes számban a múltunkról szól, és így ez tükrözi majd a különböző termékeket, amelyeket az elkövetkező években fogunk kibocsátani”

– mondta Cohl az i24NEWS-nek.

A szeszfőzde első terméke, amely a „Slingshot” nevet kapta, Dávid és Góliát ősi története előtt tiszteleg.

The first American-style whiskey distillery in Israel

i24NEWS Correspondent Joe Brown has the story. Articles: https://www.i24news.tv/enLive:http://i24ne.ws/4GMK30qJn0AFacebook: https://www.facebook.com/i24newsE…

Emellett a palack címkéjén található grafika egy szekérkereket – az amerikai úttörők hagyományos szimbólumát – ábrázol, amely egy olajfán, Izrael nemzeti fáján fekszik.

A Legends Distillery által gyártott termékek a cég csapata szerint annak a több ezer zsidónak, akik évente bevándorolnak Izraelbe az Egyesült Államokból, az otthon ízét nyújtják.

„Nagyjából 3000 olim [zsidó bevándorló] érkezik évente az Egyesült Államokból Izraelbe, és ők megértik majd a kultúrát és a terméket”

– mondta Cohen az i24NEWS-nek.

„Ez valóban otthont teremt távol az otthonunktól”

– tette hozzá a társalapító.

Egyedi whiskyjével tör be a nemzetközi piacra egy izraeli cég

Ami a karakteres ital elkészítésének egyik legnagyobb kihívása, az egyben az izraeli cég saját innovatív fejlesztésének kulcsa is.