Izraelben újra óva intenek a növekvő koronavírus-fertőzések száma miatt

Óvatosságra intett Izraelben a növekvő fertőzések miatt az egészségügyi minisztérium.

A tárca óvatosságra intette az izraelieket, zárt térben a maszk viselésére, az egymás közötti távolság betartására, és rendkívüli elővigyázatosságra a találkozókon idősekkel és veszélyeztetett emberekkel, valamint azonnali tesztelésre, ha valaki fertőzöttel érintkezett, vagy nem érzi jól magát, koronavírusos tünetei vannak.

Izraelben a fertőzési együttható (R) folyamatos növekedéssel már meghaladta az 1-et, vasárnap pedig 1,1-et jelzett honlapján az egészségügyi minisztérium.

Ez azt mutatja, hogy ismét emelkedésnek indult az új fertőzöttek száma, 10 vírushordozó 11-nek adja át a fertőzést.

A tárca vasárnapi adatai szerint jelenleg a kórházakban fekvő 815 beteg közül 331-nek súlyos az állapota, 143-an lélegeztetőgép segítségére szorulnak, és 21-en műtüdővel lélegeznek.

Szombaton csaknem 37 ezer teszt elvégzésével 7783 új vírushordozót azonosítottak, 21,173 százalékos pozitivitási aránnyal.

Jelenleg 43 630 aktív fertőzöttet tartanak nyilván Izraelben, mellettük 15 642-en vannak házi karanténban, mert fertőzöttel érintkeztek.

A koronavírus-járvány kezdete óta 3 763 640 vírushordozót regisztráltak a hatóságok a mintegy 9,4 millió lakosú országban.

Izraelben jelenleg 94 település továbbra is az „erősen fertőzött” kategóriában van, 49 helység minősül közepesen, 52 pedig enyhén fertőzöttnek, és 85 települést soroltak a járvány által jelenleg alig vagy egyáltalán nem érintett kategóriába.

Visszatérni látszik a koronavírus járvány Izraelbe

Szerda reggel az egészségügyi minisztérium két olyan fertőzöttet talált, akik olyan új vírustörzset hordoznak, melyet még nem azonosítottak és vizsgáltak korábban a világon.