A budapesti forgatás megkezdése előtt meséltek a Fauda alkotói az új évadról

Avi Issacharoff és Lior Raz a Fauda alkotói a héten újságírókkal beszéltek, mielőtt elutaztak volna Budapestre forgatni – írja a The Times of Israel.

„Az Izraelben idén nyáron debütáló új évad egy izraeli arab állampolgárról szól, akit terrorista cselekedetek elkövetésével gyanúsítanak, és akinek a nővére izraeli rendőr”

– mondta Issacharoff.

„Teljes mértékben izraeli akar lenni”

– mondta Raz, aki a díjnyertes drámában Doron Kabilio főszerepét is játssza.

A cselekményt – amely Libanonba, Dzseninbe, Izraelbe és Belgiumba kalauzolja a nézőket – egy igaz történet ihlette, amely sok évvel ezelőtt történt Izraelben.

De akár a közelmúltbeli címlapokból is kiragadhatták volna, miután az izraeli zsidók és arabok között régóta lappangó feszültségek májusban kiújultak.

„Kemény volt látni a hatalmas gyűlöletet, azt, hogy milyen könnyű mindenkit rávenni arra, hogy gyűlölje a másikat”

– mondta Raz.

Az alkotók elmondták, hogy az írás még a tavalyi erőszak előtt kezdődött.

„Nem számítottunk a tavaly májusi eseményekre, szinte két nép háborújára”

– mondta Issacharoff.

Ezek az etnikai feszültségek távol állnak a „Fauda” stábjától, ahol az izraeli zsidók és arabok vegyes szereplőgárdája az elmúlt hét évben szorosan dolgozott együtt.

„A kreativitás és a szeretet buborékjában élünk”

– mondta Raz.

Issacharoff elmondta, hogy az epizódok megírása kihívás volt, ő és Raz mindig arra törekedtek, hogy lenyűgözzék és lekössék a nézőket.

A nézők 2020 óta várják a legújabb évadot. Míg az izraeliek 2022 nyarától héberül nézhetik majd a sorozatot, a Netflix még nem jelentette be a sorozat amerikai megjelenésének időpontját.

Ukrajna nem elég biztonságos, Magyarországra jön a Fauda

A Moszkva és Kijev között zajló konfliktus miatt az izraeli sikersorozat kénytelen volt forgatását Magyarországra költöztetni.