Német és orosz diplomaták szólalkoztak össze Ukrajna miatt

Megszólalt Németország dél-afrikai nagykövetsége, miután orosz kollégáik azt állították, hogy az ukrajnai invázió a ‘nácizmus elleni harcot’ szolgálja – írja az Arutz7.

Szombat reggel a dél-afrikai orosz nagykövetség azt tweetelte, hogy kormánya jelentős támogatást kapott a dél-afrikaiaktól és dél-afrikai szervezetektől a folyamatban lévő ukrajnai invázióhoz.

A tweetben a nagykövetség az ukrajnai inváziót a náci Németország elleni háborúhoz hasonlította a második világháború idején.

„Kedves feliratkozók, nagyszámú szolidaritást kifejező levelet kaptunk a dél-afrikaiaktól, magánszemélyektől és szervezetektől egyaránt.

Nagyra értékeljük a támogatásukat, és örülünk, hogy úgy döntöttek, ma is mellettünk állnak, amikor Oroszország, akárcsak 80 évvel ezelőtt, a nácizmus ellen harcol Ukrajnában!”

– írta az orosz nagykövetség.

Órákkal később a dél-afrikai német nagykövetség válaszolt, és „cinikusnak” nevezve Oroszország dél-afrikai képviseletét a megjegyzésért.

„Sajnáljuk, de nem hallgathatunk erről, ez túlságosan cinikus.

Amit Oroszország tesz Ukrajnában, az ártatlan gyermekek, nők és férfiak lemészárlása a saját érdekei mentén. Ez határozottan nem a „nácizmus elleni harc”

– üzente a német nagykövetség.

„Szégyellje magát mindenki, aki bedől ennek. Sajnos, a nácizmusnak mi afféle szakértői vagyunk”

– írták.

„Oroszország a nácitlanítás hamis jelszavával bagatellizálja a holokausztot”

A Jad Vasem elnöke Ukrajnáról szintén bíráló szavakat ejtett a holokauszt történelmi tényeit elferdítő említése miatt.