Kiderült, hogy Putyin korábban vett egy lakást Tel-Avivban

Az orosz elnök a lakást szeretett tanárnőjének, Mina Yuditskia Berlinernek vásárolta, aki Putyint a szentpétervári gimnáziumban tanította – írja a The Jerusalem Post.

A Pinsker utca egyik épületében található az a másfél szobás lakás, amelyet Vlagyimir Putyin orosz elnök szeretett tanárnőjének vásárolt, aki még az 1970-es években emigrált Izraelbe.

A tanár halála után a lakás az izraeli orosz nagykövetség tulajdonába került.

„A lakás parkolójában parkol a követség egyik konzulja, aki nem messze lakik. Maga a lakás üresen áll”

– mesélte az egyik bérlő az N12-nek.

Mina Yuditskia Berliner tanította Putyint, amikor az tinédzserként a szentpétervári gimnáziumban tanult. Berlini 1973-ban emigrált Izraelbe, és figyelemmel kísérte az egykori diákjának életét, aki később Oroszország miniszterelnöke, majd elnöke lett.

Putyin egyik 2005-ös izraeli látogatása előtt Berliner elment az orosz nagykövetségre, és megkérte, hogy hadd küldjön egy üzenetet az orosz elnöknek. Még egy Putyin jelenlétében tartott rendezvényre is meghívták, aki azonnal felismerte szeretett tanárát.

Később egy orosz diplomata eljött Berliner lakásába, és tájékoztatta, hogy Putyin elnök úgy döntött, hogy vesz neki egy másfél szobás lakást a Pinsker utcában.

„Amikor megkaptam a lakást, elsírtam magam. Putyin nagyon hálás és tisztességes ember”

– mondta Berliner a Ynetnek egy 2014-ben adott interjújában.

Putyin egy karórát is küldött Berlinernek ajándékba, amelyen az állt, hogy „Az elnöktől”, valamint egy aláírt példányt az önéletrajzából.

Berliner 2017 decemberében, 96 éves korában halt meg.

Tipp: Most érdemes lakást venni Tel Avivban

„Mindenkinek azt javaslom, hogy csak vásároljon lakást Tel-Avivban, mert jövőre már tíz százalékkal többet fog érni” – javasolja az ingatlanfejlesztő.