Hétfőtől megszűnik a kötelező maszkviselés hazánkban

A járvány ötödik hulláma a végéhez közeledik, ezért kivezetik a járványügyi korlátozásokat, hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség, kivezetik azt a szabályt is, ami lehetővé teszi, hogy a munkáltató előírja a kötelező oltást, de kivétel az egészségügyi és szociális terület.

Kivezetik a védettségi igazolvány használatára vonatkozó szabályokat is. Az egészségügyi veszélyhelyzetet viszont fenntartják részben a lehetséges hatodik hullám veszélye, részben a kormány cselekvőképessége miatt — minderről Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a mai kormányinfón.

A koronavírus.gov.hu arról tájékoztat, hogy Magyarországon a beoltottak száma 6 395 509, közülük 6 171 552-en a második, 3 813 406-an pedig már a megerősítő, harmadik oltást is megkapták.

3862 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 796 982-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 77, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 44 211-re emelkedett – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

Köves Slomó: Kiszámíthatatlan világunkban felértékelődik a spirituális biztonság

Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija az ukrajnai menekülteknek nyújtott segítségről, a Knesszetben történt meghallgatásáról és a német kancellárnak írt leveléről beszélt a Neokohnnak