Egy régi videó került elő Zelenszkij lenyűgöző tánctudásáról

Miközben Oroszország folytatja Ukrajna elleni támadását, a közösségi médiában vírusként terjedt el egy válogatásvideó, amelyen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy táncos valóságshowban lépett fel.

Zelenszkijnek színes szórakoztatóművészi múltja van. Amellett, hogy évekig egy komikus társulat – a Kvartal 95 – tagja volt, Zelenszkij több tévéműsorban és filmben is szerepelt.

2006-ban részt vett a „Dancing with the Stars” ukrán változatának első évadában.

A táncos valóságshow ukrajnai debütáló évadának győztesévé is Zelenszkijt nyilvánították.

A vírusként terjedő klipben Zelenszkij látható, amint mindenkit lenyűgöz tánctudásával, amelyet táncpartnerével, Olena Shoptenkóval mutatott be.

Zelenszkij egyébként Kelet-Ukrajnában született egy oroszul beszélő vidéken, zsidó szülők gyermekeként. Az édesanyja mérnök volt, az apja pedig informatikus. A nagyapja a Vörös Hadseregben szolgált, és ő volt az egyetlen férfi a családjában, aki túlélte a holokausztot.

Gimnázium után Zelenszkij ösztöndíjat kapott Izraelbe, de nem fogadta el, mivel egy 2018-as interjú szerint az apja nem akarta, hogy menjen. Ehelyett jogot kezdett tanulni, de végül komikus lett, és egy népszerű csoport tagja, akik a korábbi szovjet területeken turnéztak. Mikor 2015-ben feltűnt a „Nép szolgája” című sorozatban, már közismert ember volt Ukrajnában.

Zsidó komikusként kezdte Zelenszkij, most rajta a világ szeme

Zelenszkij nagy reményekkel kezdte elnökségét, de támogatottsága 30%-ra esett a háború előtt. Most egy háború közepette kell helytállnia.