Izrael légicsapásokat hajtott végre Irán-csatlós milíciák állásai ellen

Izrael ismét légitámadást hajtott végre szíriai célpontok ellen csütörtökre virradóan, ebben a hónapban már negyedszer, és megint Damaszkusz környékén, ezúttal három szíriai katona halálát is okozva – jelentette a SANA állami hírügynökség.

„Az izraeli ellenség több rakétával légitámadást hajtott végre Damaszkusz környéki hadállások ellen Buhejra Tabaraja északi részéből, három katona halálát és anyagi kárt okozott” – közölte a SANA, hozzátéve, hogy a legtöbb támadó rakétát a szíriai légvédelem elfogta.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, londoni székhelyű aktivista-hálózat Damaszkusz környékén hallatszó robbanásokról számolt be, és megerősítette, hogy a légvédelem megsemmisített izraeli rakétákat.

A megelőző éjszaka, valamint február 17-én és 9-én is katonai célpontokat – főleg rakétaindító állásokat – támadott Izrael. Ezt megelőzően Szíria támadott rakétával izraeli területet.

Az elmúlt években, a szíriai háború 2011-es kitörése óta, Izrael már több száz hasonló légicsapást hajtott végre a kormányerők és az Irán támogatását élvező síita szövetségeseik hadállásai ellen Szíriában. Az izraeli hadsereg rendszerint nem kommentálja az ezekről szóló híradásokat.

Moszkvának elege van Izrael szíriai légicsapásaiból

Oroszország felszólította Izraelt, hogy hagyjon fel a szíriai légicsapásokkal