A szakadárok katonai segítséget kértek Putyintól az ukránok ellen

A két kelet-ukrajnai szeparatista régió vezetői segítséget kértek Oroszországtól az „ukrán hadsereg agressziójával” szemben – jelentette az Ifax Dmitrij Peszkov orosz kormányszóvivőre hivatkozva.

Számos szakértő úgy tekint ezekre a kérésekre, mint a legújabb (esetleg utolsó) ürügyre, amelyet Oroszország felhasználhat egy teljes körű támadás megindításához Ukrajna ellen.

Christopher Miller on Twitter: „Not good. Donetsk and Luhansk puppet leaders have sent requests to Putin „to assist in repelling aggression from the Armed Forces of Ukraine in order to avoid civilian casualties and prevent a humanitarian catastrophe” in the Donbas. Photos from the Kremlin via TASS news agency. pic.twitter.com/s35kYgYBcE / Twitter”

Not good. Donetsk and Luhansk puppet leaders have sent requests to Putin „to assist in repelling aggression from the Armed Forces of Ukraine in order to avoid civilian casualties and prevent a humanitarian catastrophe” in the Donbas. Photos from the Kremlin via TASS news agency. pic.twitter.com/s35kYgYBcE

„Az ukrán csapatoknak önként el kell hagyniuk a „Donyecki Népköztársaság” teljes területét és ki kell vonniuk onnan a saját fegyverzetüket”

– jelentette ki szerdán Gyenyisz Pusilin, az Oroszország által a héten elismert délkelet-ukrajnai szakadár térség vezetője.

„Most az a kérdés, hogy mit tegyünk a frontvonal túloldalán összevont haditechnikával, személyi állománnyal, fegyverekkel… Az optimális megoldás az volna, ha önként elhagynák a térséget és magukkal vigyék a fegyvereiket”

– mondta Pusilin a Szolovjov Live nevű YouTube-csatornán nyilatkozva.

Cikkünk frissül.

Orbán Viktor: Magyarországnak ebből a konfliktusból ki kell maradnia!

A miniszterelnök csütörtökön Brüsszelbe utazik, ahol az Európai Unió állam- és kormányfői rendkívüli csúcstalálkozót tartanak az orosz-ukrán válság ügyében.