Pozitív lett Erzsébet királynő koronavírus-tesztje

A 95 éves uralkodó „enyhe megfázáshoz hasonló tüneteket” tapasztal, de várhatóan továbbra is eltudja látni uralkodói feladatait – írja a Guardian.

A királynőnek pozitív lett a Covid-19 tesztje – jelentette be a Buckingham-palota.

A 95 éves uralkodó pozitív lett a vírusra, és „enyhe, megfázáshoz hasonló tüneteket” tapasztal, de várhatóan a héten folytatja a könnyebb feladatok ellátását.

Megerősítették, hogy közvetlen kapcsolatban állt legidősebb fiával és örökösével, a walesi herceggel azon a héten, amikor az megbetegedett.

A vasárnapi bejelentés mindössze néhány héttel azután történt, hogy a királynő február 6-án elérte a trónon töltött 70 éves platina jubileumát.

„Őfelsége enyhe, megfázáshoz hasonló tüneteket tapasztal, de várhatóan a következő héten továbbra is könnyített szolgálatot teljesít Windsorban. Továbbra is orvosi ellátásban részesül, és követni fogja az összes megfelelő irányelvet.”

A királynő a hét folyamán számos hivatalos kötelezettséget teljesített virtuálisan, miután aggályok merültek fel, hogy a vírus elkapásának veszélye fenyegeti.

Egy királynő a járvány idején

II. Erzsébet windsori karanténjából arra ösztönözte az Egyesült Királyság és a brit Nemzetközösség lakosait, hogy ezekben az időkben is tartsanak ki.