Krímből is visszavonják az orosz csapatokat

Áthaladt a Krími hídon egy vasúti szerelvény, amely az orosz déli katonai körzet haditechnikáját szállítja az alegységek állandó állomáshelyére – közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium.

A tájékoztatás szerint a vonat lánctalpas páncélozott járműveket szállít, visszavonásukat a hadgyakorlat befejezése után kezdték meg. A szerelvény áthaladásáról a hídon a tárca videofelvételt tett közzé.

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője kedden jelentette be, hogy megkezdték a felkészülést az állomáshelyükre történő visszatérésre az orosz déli és nyugati katonai körzet azon csapatai, amelyek részvétele véget ért az Oroszország területén zajló hadgyakorlaton.

#Russia announces end of #Crimea Military Drills, Troops leaving. Ukraine #UkraineCrisis

The Russian Ministry of Defense released a video showing military units being withdrawn from Crimea (crossing the Crimean Bridge) after the completion of mil…

Az elmúlt hetekben több NATO-ország azzal vádolta Moszkvát, hogy az Ukrajna elleni invázió céljából vont össze erőket az ukrán határ közelében, amit az orosz fél hisztériakeltésnek minősített.

A Szputnyik orosz állami hírügynökség szerdán egy nem nevesített informátorra hivatkozva közölte, hogy

Oroszország nem készül Ukrajna valamelyik más városába – Harkivba vagy Odesszába – áttelepíteni a nagykövetségét, nyugati országok példáját követve.

Korábbi tájékoztatás szerint ugyanakkor Kijevben az orosz diplomáciai képviselet létszámát csökkentették.

Az oroszok szerint Biden példátlan háborús hisztériakeltést folytat

Miközben az ukrán gazdaság havonta akár 2-3 milliárd dollárt is veszít az esetleges orosz invázióval riogató információs kampánya miatt.