Márki-Zay a fasisztákat és a kommunistákat is képviseli

Az Egységben Magyarországért a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat is külön-külön képviselik – közölte Márki-Zay Péter Steinmetz Ádámmal, a Jobbik országgyűlési képviselőjével közösen tartott fonyódi fórumán szombaton, a Pesti Hírlap közlése szerint.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a fórum egy pontján Orbán múltjáról kezdett el beszélni. Ennek részeként felsorolta, hogy Orbán a KISZ-ben politizált, később liberális elveket vallott, és Európa-párti, Putyin ellenes politikus lett. Most pedig egy Putyin párti, Európa-ellenes politikus – mutatott rá, majd megjegyezte, hogy ő „ezeket a kanyarokat nem tudja követni.”

„De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót úgymond,

a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük

– jelentette ki. Hozzátette, hogy gerinces emberként mindenki megtarthatja a saját világnézetét és álláspontját, majd felsorolta, hogy ők elfogadják magyarnak a jobb és bal oldalaikat, a cigányokat és a nem-cigányokat, valamint a keresztényeket, zsidókat és ateistákat is.

A Magyar Nemzet megkereste Steinmetz Ádámot is a fenti mondatok kapcsán, a jobbikos politikus pedig úgy nyilatkozott:

„Nem gondolom, hogy nekem ezt kommentálnom kellene. Én azt gondolom, hogy mindenki feleljen a saját szavaiért.

Javaslom, hogy miniszterelnök-jelölt urat kérdezze meg, vagy javaslom az ezzel kapcsolatos Facebook-posztját”.

Steinmetz azt is mondta a lapnak, tanulmányozzák Márki-Zay Facebook-bejegyzését, amelyben a miniszterelnök-jelölt kénytelen volt magyarázkodni a fonyódi mondatai miatt.

Trumpot meghívták Budapestre — de vajon eljön-e?

A látogatás lenne Trump első ismert, az Egyesült Államokon kívüli utazása azóta, hogy elvesztette a 2020-as választásokat.