Anne Frank bújtatójáról készül sorozat

A Disney+ megrendelt egy Nat Geo-minisorozatot, amely a család bújtatóját, Miep Giest állítja a középpontba – írja a Könyves Magazin. 

Az akkor húszas éveiben járó nőt főnöke, Otto Frank kérte meg arra, hogy rejtse el őt és a családját a nácik elől. Miep Gies nem habozott teljesíteni a kérést, és férjével, Jannal két évig összesen nyolc embert bújtattak a hátsó traktusban. Ő volt az is, aki megtalálta Anne Frank naplóját és megőrizte, majd átadta a világháborút a családból egyedül túlélő Otto Franknak.

A készülő projektről beszámoló Deadline azt írja, hogy Rosemary Sullivan könyve semmiféle hatással nem lesz a Nat Geo terveire, mivel a kötet megállapításai nem érintik azt a sztorit, amit A Small Light (~ Egy kis fény) című 7 epizódos sorozat el akar majd mesélni. A címet amúgy Miep Gies inspirálta.

A 2010-ben 100 évesen elhunyt asszony egyszer azt nyilatkozta, hogy nem szereti, ha hősként emlegetik, mások megsegítését ugyanis nem tekintette különleges dolognak. Szerinte ugyanis egy átlagos titkárnő, egy háziasszony vagy egy kamasz is képes arra, hogy egy kis fényt gyújtson egy sötét szobában.

A forgatás várhatóan a következő hónapokban kezdődik európai helyszíneken.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Anne Frank barátnőjéről készült Netflix film

A héten mutatták be a Legkedvesebb barátnőm, Anne Frank című holland filmet, ami Magyarországon bekerült a legnézettebb top10 film közé.