Gal Gadot miatt Libanonban is bojkottálják az új Poirot-filmet

Azért bojkottálják a filmet, mert a „Wonder Woman” sztárja korábban az izraeli hadsereggel állt kapcsolatban.

A „Halál a Níluson” ezen a hétvégén kerül a mozikba, de több ország most az utolsó pillanatban bojkottálja a filmet politikai aggályok miatt.

Izrael kritikusai még mindig a palesztin szuverenitás elleni támadásnak bélyegezték Gadot viszonylag mérsékelt álláspontját, és évek óta igyekeznek cenzúrázni a filmjeit. 2017-ben a Wonder Woman-t Libanonban és Katarban is betiltották.

Libanon azután cenzúrázta a szuperhősfilmet, miután a libanoni Campaign to Boycott Supporters of Israel-Lebanon csoport rendkívüli nyomást gyakorolt rá. Bár a „Halál a Níluson” libanoni betiltásának eredete ismeretlen, sokan úgy vélik, hogy a Campaign to Boycott Supporters of Israel-Lebanon áll emögött is.

Míg Hollywoodnak időnként meg kell küzdenie azzal, hogy közel-keleti országok cenzúrázzák az amerikai filmeket, a stúdiók általában jobban aggódnak a kínai cenzúra miatt, az ország tekintélyelvű kormánya és hatalmas közönsége miatt. A Halál a Níluson című filmnek azonban nem volt gondja ezen a fronton. A filmet következő hétvégén mutatják be Kínában, a közel-keleti országok többsége pedig ezen a hétvégén vetíti a filmet az Egyesült Államokban történő bemutatóval egy időben.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Sokaknak nem tetszett Gal Gadot kiállása Izrael mellettt

A népszerű izraeli származású hollywoodi sztár kapott hideget-meleget Izrael mellett kiálló kommentjéért.