Ganz történelmi jelentőségű védelmi egyetértési megállapodást írt alá Bahreinben

Benny Ganz izraeli védelmi miniszter találkozik Bahrein királyával, és együttműködési megállapodást írt alá a bahreini védelmi miniszterrel.

Ganz csütörtökön hivatalos megbeszélést folytatott Hamad bin Isa bin Salman Al Khalifa bahreini királlyal a királyi palotában, a látogatás keretében az izraeli miniszter és bahreini kollégája, Abdullah Bin Hassan Al Nuaimi történelmi jelentőségű védelmi egyetértési megállapodást írt alá a két ország között.

Egy évvel az Ábrahám-megállapodások aláírása után Izrael és Bahrein hivatalossá tette védelmi kapcsolatait. Az egyetértési megállapodás keretet biztosít a jövőbeni együttműködéshez a hírszerzés, a haditechnika, az ipar és más területeken.

A találkozó során Ganz megköszönte a királynak, hogy vendégül látta az izraeli delegációt, és hangsúlyozta az izraeli-bahreini kapcsolatok és a ma aláírt megállapodás fontosságát.

Ganz szerint az együttműködés megerősíti mindkét ország védelmi erőit, és hozzájárul a regionális biztonsághoz és stabilitáshoz a térségben felmerülő fenyegetésekkel és a technológiailag és katonailag folyamatosan erősödő terrorcsoportokkal szemben.

Forrás: Arutz7

Az Amnesty sürgeti Amerikát, hogy gyakoroljon nyomást Izraelre

Nagy port kavart az Amnesty International Izraelről szóló jelentése, melyben apartheiddel vádolta a zsidó államot. A szervezet nem hátrál.