Sütőbe rakott zsidókról viccelődött egy tanár Mexikóban

Az elmúlt hetekben két antiszemita incidensről is beszámoltak mexikói oktatási intézményekben. Egy tanár állítólag Hitlernek öltözött, és volt nála egy, a diktátort ábrázoló baba is — írja a The Jerusalem Post.

„Mi a különbség egy pizza és egy zsidó között? A pizza nem sikít, amikor beteszik a sütőbe”

– viccelődött egy tanárnő a mexikóvárosi San Angel Egyetem Felsőfokú Tanulmányok Központjában (CESSA) az osztályának.

A zoom óráról készült videót Adin Chelminsky vállalkozó és podcaster, valamint a StopAntisemitism.org civil szervezet osztotta meg az interneten. A felvételen több diák is látható, amint nevetnek Méndez viccén.

StopAntisemitism on Twitter: „SICKENING 👉🏼 „What’s the difference between a pizza and a Jew? The pizza doesn’t scream when it’s put in the oven.” – Professor Irene García Mendez during a Zoom class with her students (upper right hand corner).📍 Universidad Nacional Autónoma de México @UNAM_MX pic.twitter.com/GKdaoGJgPq / Twitter”

SICKENING 👉🏼 „What’s the difference between a pizza and a Jew? The pizza doesn’t scream when it’s put in the oven.” – Professor Irene García Mendez during a Zoom class with her students (upper right hand corner).📍 Universidad Nacional Autónoma de México @UNAM_MX pic.twitter.com/GKdaoGJgPq

Irene García Méndez, a tanárnő azután mondta el a viccet, hogy figyelmeztette a diákjait – számolt be vasárnap az Enlace Judio. Az egyetlen diák, aki tiltakozott a vicc ellen, egy zsidó diák volt.

„Őszintén szólva, mint zsidó, túlságosan ízléstelennek találom a viccedet”.

– mondta Chelminsky a tanárnak.

„Mi, zsidók hozzászoktunk az antiszemitizmus minden formájához. de vannak olyan jelenetek, amelyek, mivel mindennaposak, libabőrösek vagyunk”

– tweetelte Chelminsky.

„Ez a videó megríkatott a dühtől és a haragtól. Mert ez nem vicc.”

A tanárnőt a CESSA a videó elterjedését követően elbocsátotta, és közleményben határolódott el tőle, amelyet több nyelven is közreadott.

„Sértő kijelentéseit személyes nézeteinek kell tekinteni, és nem tükrözik intézményi értékeinket”

– írta a CESSA.

” Bocsánatot kérünk diákjainktól, öregdiákjainktól, professzorainktól és munkatársainktól, valamint a zsidó közösségtől és mindazoktól, akiket megsértettek ezek a helytelen megjegyzések”.

Nem ez az egyetlen antiszemita incidens, amelyről az elmúlt hetekben mexikói oktatási intézményből érkezett jelentés.

StopAntisemitism on Twitter: „OUTRAGEOUS – High School history teacher Ana Luisa Nevárez dressed up as H*tler in class, made her students perform Nazi salutes, commissioned a custom H*tler doll, and shot students with a faux gun!Jewish students’ complaints were ignored by both Nevárez & administrators. pic.twitter.com/CIqc3jdl5M / Twitter”

OUTRAGEOUS – High School history teacher Ana Luisa Nevárez dressed up as H*tler in class, made her students perform Nazi salutes, commissioned a custom H*tler doll, and shot students with a faux gun!Jewish students’ complaints were ignored by both Nevárez & administrators. pic.twitter.com/CIqc3jdl5M

A StopAntisemitism.org posztja szerint egy középiskolai történelemtanár Hitlernek öltözött, és náci tisztelgésre kényszerítette diákjait. Állítólag egy egyedi Hitler-babát is rendelt a mutatványhoz. A civil szervezet szerint az információt egy diák továbbította hozzájuk.

A StopAntisemitism.org szerint a zsidó diákok panaszt tettek a tanárnőnél és a vezetőségnél, de nem vették figyelembe őket.

Holtan találták a Mexikóban eltűnt izraeli túrázót

Rimon, aki az IDF egyik elit egységében szolgált, a kötelező katonai szolgálat letöltése után Közép-Amerikában túrázott.