Így szólt az izraeli himnusz az abu-dzabii királyi palotában – videó

Jichák Herzog izraeli elnök vasárnap délután Abu-Dzabiban, a királyi palotában rendezett különleges fogadóünnepségen találkozott Mohammed bin Zayed sejkkel, az Egyesült Arab Emírségek trónörökösével – írja az Arutz7.

Ahogy, arról lapunk is beszámolt az Abu-Dzabiban való landolása után Herzog elnök a királyi palotába utazott, ahol diplomáciai munkamegbeszélést folytatott Mohammed bin Zayed sejkkel.

A köszöntési ceremónia során az Egyesült Arab Emírségek díszőrsége előadta Izrael nemzeti himnuszát, a „Hatikvát” is. Az erről készült videó megtekinthető itt:

Israeli anthem at the royal palace of Abu Dhabi

Israel National News – Arutz Sheva

The Israel National News Arutz Sheva website of the largest media group in the Jewish world, brings you news from Israel, the Diaspora, and the world – 24 hours a day. News, economy, culture, food, health, and more.

„Köszönöm szépen, felség”

– mondta Herzog elnök.

„Ez egy nagyon megható pillanat számomra és népem, Izrael népe számára, akik nagyon meghatódtak és izgatottak, hogy folytassuk és fejlesszük a békés együttélést és a békemegállapodást a két nemzet között”

– folytatta Herzog.

„Mi két sikeres nemzet vagyunk, akik alapvetően nagyon kevés pénzzel a kezünkben kezdtük […] példát mutattunk a világnak, hogyan kell élni és fejleszteni egy nemzetet, amelynek van jövőképe”.

Herzog: Ábrahám fiai és lányai békésen élhetnek együtt az emberiség javára

A milíciák és terroristák elleni egységes fellépésről tárgyalt Herzog az Emírségekben.