Bident azzal vádolják, hogy családja a kínai titkosszolgálatokkal üzletelt

Joe Biden amerikai elnök családja állítólag 31 millió dollárt keresett öt kínai üzleti megállapodással, amelyek mindegyike olyan személyekhez kötődik, akik közvetlen kapcsolatban voltak a kínai titkosszolgálati apparátussal – állítja egy január 25-én a Harper-Collins kiadónál megjelenő amerikai, leleplezőnek szánt politikai könyv, amelyről a Breitbart News amerikai napilap számolt be hétfőn.

A jobboldali-konzervatív politikai napilap online tudósítása szerint Peter Schweizer, az újság vezető munkatársának új könyve azt állítja, hogy számos kínai befektető és pénzügyi szakember, aki közvetlen kapcsolatban áll a kínai hírszerzéssel, üzleti kapcsolatra lépett Biden elnök fiával, Hunter Bidennel édesapja alelnöksége ideje (2009-2017) alatt és utána is.

A „Tettenérve: Hogyan gazdagodnak meg az amerikai elit tagjai, miközben Kínát segítik győzelemre” (Red-Handed: How American Elites Get Rich Helping China Win) című kötet szerint

az idézett kínai befektetői körhöz tartozott a kínai állambiztonsági minisztérium korábbi vezetője, valamint a kínai külföldi hírszerzés ügynöktoborzásért felelős vezetője, és a könyv azt állítja, hogy a fenti titkosszolgálati kapcsolatok egy része továbbra is élő és aktív.

Schweizer, aki újságírói munkája mellett a pártsemleges Kormányzati Elszámoltatási Intézet (Government Accountability Institute, GAI) elnöke is, hangsúlyozza, hogy Peking a Biden-családdal történő pénzügyi együttműködésben lehetőséget látott az amerikai elit tagjainak „politikai foglyul ejtésére”. Cserében Hunter Biden sikeresen tudott találkozókat és üzleti megállapodásokat szervezni a kínai pénzügyi intézmények és a Kínai Kommunista Párt (KKP) legmagasabb köreihez tartozó személyekkel.

A szerző úgy véli, hogy a kínai üzleti partnerek saját érdekeiknek megfelelően tudták befolyásolni és kihasználni a Biden-család politikai hatalmát.

Hunter Biden kínai üzleti megállapodásainak egyik legkorábbi központi figurája Cse Feng kínai pénzügyi mágnás volt, avagy „A Legfőbb Elnök”, ahogy Hunter Biden és üzleti partnerei emlegették. Cse Feng a kínai Népi Felszabadító Hadsereg (PLA) egyik katonájának a fia, akit a nyugati sajtóban csak „homályos és rejtőzködő befektetőként” emlegetnek. Feng apósa a Kínai Népbank (PBOC) kormányzója volt, és egyik üzleti partnere pedig Ma Dzsian kínai állambiztonsági miniszter-helyettes.

Schweizer könyve szerint Cse Feng „Legfőbb Elnököt” és Ma Dzsian korábbi kínai állambiztonsági miniszter-helyettest végül pénzmosás és megvesztegetés vádjával letartóztatták a kínai hatóságok, de Hunter Biden kínai kapcsolatai megmaradtak.     Mindeközben Chuck Grassley iowai republikánus szenátor pénteken „rendkívül gyanúsnak” nevezte a Fox News csatorna politikai beszélgetős műsorában, hogy nem kap választ a mindenkori amerikai elnök és alelnök személyes biztonságát és védelmét ellátó titkosszolgálattól (Secret Service) Hunter Biden tengerentúli utazásaival kapcsolatban, amelyekre Joe Biden  alelnöki hivatali ideje alatt került sor. Mint Grassley kifejtette, republikánus szenátorok egy csoportja levelet küldött James Murraynek, a titkosszolgálat igazgatójának, s a levélben dokumentumokat és levelezésekkel kapcsolatos információkat kértek Hunter Biden 2010-es, 2011-es és 2013-as utazásaival kapcsolatban.

Grassley szenátor hozzátette, hogy a Secret Service adott ugyan némi tájékoztatást az ügyben, de semmilyen információt nem kaptak, amikor pedig kaptak tájékoztatást, az olyan mértékben cenzúrázott volt, hogy „nagyon nehéz volt értelmezni”.

Arra a kérdésre, hogy szerinte a Secret Service „fedezi-e” Biden elnök fiának tevékenységét, Grassley szenátor azt válaszolta, hogy „ezen a ponton nem nagyon lehet más következtetést levonni”.

Joe Biden fiának piszkos dolgairól vall könyvében a megcsalt felesége

Többek között drog- és alkoholfüggőségről, prostituáltakról ír Hunter Biden ex-felesége a leleplező könyvben.