Bennett: „Senki sem törődött népünk sorsával, a világ a kisujját sem mozdította”

80 évvel a Wannsee-konferencia után a miniszterelnök szerint egy „erős, biztonságos, független, virágzó, sokszínű, szabad és egységes” államra van szükség, hogy az „biztosítsa a zsidó nép létezését”. Bennett szerint Izrael létezése nem a holokausztnak köszönhető, hanem annak, hogy az a zsidó nép ősi hazája – írja a The Times of Israel.

A megjegyzések egy nappal a Wannsee-konferencia 80. évfordulója után hangzottak el.

Bennett azt mondta, hogy miniszterelnökként tudatában van annak, hogy „óriási felelősség” terheli „a zsidó állam létezéséért Izrael földjén”.

„Nem felejtem el, hogy az igazság pillanatában… hogy (ritka kivételektől eltekintve) senki sem törődött népünk sorsával. A világ a kisujját sem mozdította” – írta Facebook-bejegyzésében.

„Izrael Állam nem a holokausztnak ‘köszönhetően’ lett a miénk, hanem azért, mert Izrael földje a zsidó nép otthona volt, és ma is az, és mindig is az marad”

– tette hozzá.

A miniszterelnök szerint egy „erős, biztonságos, független, virágzó, sokszínű, szabad és egységes” Izraelre van szükség, hogy az „biztosítsa a zsidó nép létezését”.

„Együtt meg fogjuk védeni szeretett országunkat”

– mondta Bennett.

A Reinhard Heydrich által vezetett és Adolf Eichmann SS-tiszt által jegyzett Wannsee-konferencia formalizálta annak technikai, adminisztratív és gazdasági részleteit, amit „a zsidókérdés végső megoldásának” neveztek el.

Az 1961-es jeruzsálemi tárgyalásán Eichmann azt mondta a bíróságnak, hogy a résztvevőket „komornyikok szolgálták fel konyakkal és más italokkal”, miközben a népirtást tervezték.

80 éve döntöttek „a zsidókérdés végső megoldásáról”

A wannseei konferencia után a népirtás hivatalos politikává változott, a résztvevők több millió ember megsemmisítésének terveit fogadták el.