Izrael budapesti nagykövete: A zsidóságot hagyják ki a kampányból!

„A zsidók is ugyanolyan magyar állampolgárok, mint bárki más. Vannak köztük politikusok is. De a zsidóságukat és Izrael Államot hagyják ki ebből!” – mondta Yacov Hadas-Handelsman Izrael magyarországi nagykövete a Magyar Nemzetnek adott interjúban. 

A nagykövet a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta, hogy Izrael nem kíván beavatkozni a magyar választásokba, és szeretnék, ha a zsidóságot kihagynák a kampányból.

Hadas-Handelsman arról is beszélt, hogy „a statisztikáik is megerősítik, hogy Magyarországon rekordalacsony az antiszemita indíttatású incidensek száma, európai és világviszonylatban is”.

A nagykövet arról is beszélt, hogy harminc éve találkozott az úgynevezett „új antiszemitizmus” jelenségével.

„Emlékszem, mikor 31 évvel ezelőtt, ifjú diplomataként Bécsben állomásoztam. Ekkoriban robbant ki az öbölháború, az osztrák társadalom egy része pedig gond nélkül elhitte Szaddám Huszein szövegét, miszerint azért támadta meg Kuvaitot, hogy demonstrálja az izraeli megszállást Palesztina felett. Akik megkérdőjelezték ezt a narratívát, annak a liberálisok azonnal rákoppintottak a fejére. Aztán mikor szembesítettük őket azzal, hogy ez antiszemitizmus, még ők kérték ki maguknak. – Én szociáldemokrata vagyok, liberális vagyok, ateista vagyok! – háborogtak. Mintha attól, hogy valaki nem hisz Istenben, még nem lehetne antiszemita. Ráadásul az antiszemitizmust sokszor az ország kritizálásába csomagolják.”

A teljes interjút itt olvashatja.

Izrael budapesti nagykövete: „A vírus felülírta az annektálás sürgősségét”

Interjú Yacov Hadas-Handelsmannal arról, hogy mi ment mellé az izraeli koronavírus megfékezésében, és mi szükség van az annektálásra.