21. gyerekének adott életet egy izraeli nő

A Bné-Brákban élő Lefkowitz család újabb taggal bővült: még a bőséges gyermekáldással büszkélkedő háredi világban is egyedülálló módon a 21. gyermekük látta meg a napvilágot — írja a zsido.com.

A Tel-Avivhoz közeli, szigorúan vallásos és igen sűrűn lakott nagyvárosban nem ritka, hogy a gyermekek száma tíz fölé emelkedik egy családban, azonban Lefkowitzékkal nem igazán kelhet versenyre senki.

Az édesanya, a 45 éves Cháná Lefkowitz és az újszülött gyermek jól vannak és hamarosan elhagyhatják a Bné Brákban fekvő Máájánéj Hájesuá kórházat.

Chánának egyébként ez „csupán” a huszadik szülése volt, mert egy alkalommal ikreknek adott életet – írja a Bechádréj Chárédim híroldal.

Az apa, a 47 éves Jechezkél Lefkowitz rabbi, jeles talmudtudós, aki egy kolél, azaz házas férfiak által látogatott tanház feje és híres rabbidinasztia leszármazottja. Apja, Mose Dávid Lefkovics rabbi a Beer Jáákov jesiva egyik vezetője, nagyapja pedig a litván-háredi világ egyik vezető személyisége, Michel Jehuda Lefkowitz rabbi (1913-2011), a neves ponyevicsi jesiva feje volt.

A boldog anya is figyelemre méltó felmenőkkel rendelkezik, apja Mordecháj Grosz rabbi, a háredi világ egyik legtöbbre becsült döntvényhozója, több rabbinikus bíróság feje.

A teljes izraeli népesség gyermekvállalási kedve egyébként kimagasló a nyugati világban, egy átlagos családban 3 gyermek születik, egy átlagos háredi családban pedig 7.

Felgyújtottak egy hebroni zsinagógát sábát idején

„Sok gumiabroncsot találtunk a helyszínen, amelyeket nyilvánvalóan azért dobtak be, hogy tüzelőanyagot szolgáltassanak a tűznek” – mondta a helyszínre kiérkező a tűzoltóparancsnok.