Leakciózta a Mein Kampf-ot egy ukrán webáruház karácsony alkalmából

Az Epicenter nevű ukrán áruház webshopjában karácsonyi könyvcsomagban árulták az antiszemita irodalmat, írja az UNIAN nyomán a karpathir.com.

A Harmadik Birodalom Führerének, Adolf Hitlernek a fő művét, a Mein Kampfot két másik antiszemita témakörű könyvvel csomagban árusították. Henry Ford A Nemzetközi zsidóság és Orej Volot Patkányemberek című kötetét lehetett beszerezni a Mein Kampf mellé.

A könyvekhez akciósan lehetett hozzájutni, 1999 hrivnya helyett 1499 hrivnyáért lehetett megvásárolni.

Az Egységes Ukrajnai Zsidó Hitközség a történtek miatt levélben fordult az áruházhoz. A közösség képviselői kérték az antiszemita kiadványok forgalomból való kivonását mind a szupermarket honlapján, mind a cég üzletláncaiban.

Az Adolf Hitler Mein Kampfját tartalmazó könyvcsomag eltűnt a webshopból. Ugyanakkor Hitler fő műve egymagában továbbra is fent van az oldalon, 350 hrivnyába kerül, de már nem lehet kosárba tenni.

Németország után Franciaországban is újra kiadják a Mein Kampfot

A „Historizálni a rosszat” címmel megjelent kritikai kiadás megvilágítja, és történelmi kontextusba helyezi a Hitler által leírtakat, valamint a lerántja a leplet a Mein Kampf demagóg hazugságairól.