Megizzasztották Bennettet az izraeli parlamentben

Lassan mindennapinak is nevezhető az a kiabálás és protest-áradat, ami Naftali Bennett miniszterelnökre zúdult szerdán az izraeli parlamentben.

A Knesszet szerda reggeli viharos ülése során Bennett egy olyan törvényt szavazott meg, amely

a Júdea és Szamaria területén lévő zsidó városok víz- és villamosenergia ellátását biztosítja, azonban azokkal együtt illegális arab településekét is, így de facto elismerést biztosít a törvényellenesen épített arab házak ezreinek.

Az érintett terülteken mintegy 130 ezer arab lakos él törvénytelenül, a mostani javaslatot az Egyesült Arab Lista képviselője, Waleed Taha nyújtotta be — írja az Arutz7.

Az ellenzéki képviselők gúnyolták Bennett miniszterelnököt, amiért a törvény segítségével több ezer illegális arab otthon csatlakozhat az állami energiaellátáshoz, majd tiltakozásul kivonultak a Knesszet üléséről, így a villamosenergia-törvény ellenszavazat nélkül, 61-0 arányban ment át.

„Szégyelljétek magatokat, kifelé!” – skandálták a jobboldali képviselők Bennettnek és a Jaminá és az Új Remény frakció jobbközép pártok képviselőinek.

A láthatóan feldúlt Bennett a skandálás közben felállt a helyéről, hogy szembeszálljon az ellenzéki képviselőkkel és visszaüvöltözzön nekik.

ערוץ כנסת on Twitter: „ראש הממשלה בנט VS האופוזיציה:כשברקע נשמעות קריאות – „בושה! בושה!” ראש הממשלה @naftalibennett קם מכסאו במליאה וניגש לעבר חברי האופוזיציה – בעודו מצביע באצבע מאשימה לעבר נתניהו. צפו ברגעי הדרמה שהתרחשו במליאה, על רקע ההצבעה על „חוק החשמל”.@netanyahu pic.twitter.com/RPW1WPDd0j / Twitter”

ראש הממשלה בנט VS האופוזיציה:כשברקע נשמעות קריאות – „בושה! בושה!” ראש הממשלה @naftalibennett קם מכסאו במליאה וניגש לעבר חברי האופוזיציה – בעודו מצביע באצבע מאשימה לעבר נתניהו. צפו ברגעי הדרמה שהתרחשו במליאה, על רקע ההצבעה על „חוק החשמל”.@netanyahu pic.twitter.com/RPW1WPDd0j

„Képmutatók vagytok. Netanjahu a [2005-ös gázai] kivonulás mellett szavazott. Miri Regev [Likud párti képviselő] is lelkesen beszélt róla” – kiabálta Bennett a főként Likud-párti törvényhozóknak, utalva Regev katonai szóvivői tisztségére a kivonulás idején.

A Knesszet szavazását követő nyilatkozatában Bennett azt mondta: „Nem engedünk az ellenzéki vezető által irányított zsarnokoskodásnak, aki megunta a demokrácia szabályait és most káoszt akar. Netanjahu, aki akkor a [gázai] kivonulás mellett szavazott, és Regev, aki akkor kormányszóvivő volt, nem fog kioktatni minket.”