Szilágyi Liliána egy családi nyaraláson akart véget vetni az életének

Szilágyi Liliána olimpikon, Európa-bajnoki ezüstérmes, ifjúsági olimpiai bajnok úszó nemrég a Hír TV magazinműsora, a Magánterület vendége volt. A sportoló a beszélgetés alatt további részletekről is elárult a közelmúltban napvilágot látott hírekkel kapcsolatban, miszerint apja részéről testi, lelki és szexuális abúzus érte – írta meg az Index.

Szilágyi most azt is elmondta, 2015-ben annyira kiszolgáltatottnak érezte magát és kilátástalannak a körülötte kialakult helyzetet, hogy öngyilkos akart lenni.

Visszaemlékezve a történtekre úgy fogalmazott,

„elmentünk egy családi nyaralásra, és azt érezzem, hogy nem látok kiutat. Anyám nem volt jó állapotban, a húgomnak pedig nem tudtam megadni azt a védelmet, amit szerettem volna. Féltettem őt nagyon, hogy esetleg a mi kapcsolatunk is sérül. Az apám akkor már nagyon elborult volt. Ahogy jöttek az eredményeim, annál jobban tört meg és annál jobban kaptam a retorziókat, ha esetleg nem azt csináltam, azt mozdultam, azt beszéltem, ahogyan ő azt elmondta nekem.”

Mint folytatta,

„Izraelben voltunk egy pár napot nyaralni a karácsonyi szünetben, és az utolsó este elszöktem. A nagyapám korábban rám hagyott egy kinyitható kis kést, és a tengerparton azt mondtam: elég volt, kiszállok. Egy belső hang azt súgta, nincs vesztenivalóm”

A Hír TV-ben taglaltak előzménye, hogy Szilágyi Liliána D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorában először beszélt arról a nyilvánosság előtt szerdán, hogy mind magánéletében, mind sportpályafutása alatt milyen bántalmakat kellett elviselnie édesapja, a szintén sportoló, egykori olimpikon, Szilágyi Zoltán által, nem csak neki, hanem édesanyjának is, még akkor is, amikor várandós volt vele.

Az Index cikkének folytatása itt olvasható.

Holtan találták a szexuális zaklatással vádolt haredi írót

Walder minden bizonnyal öngyilkosságot követett el. A holttestét a fia sírjánál találták meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.