Sokkoló: 43 millió abortuszt hajtottak végre 2021-ben világszerte

baby

A Worldometer adatai szerint 2021-ben az abortusz volt a vezető halálozási ok világszerte, közel 43 millió meg nem született csecsemőt öltek így meg az anyaméhben – írja a Breitbart.

42,6 millió abortuszt hajtottak végre az 2021-es év folyamán – derült ki a Worldometer adataiból -, miközben 8,2 millió ember halt meg rákban, 5 millió dohányzásban, 1,7 millió HIV/AIDS-ben, 1,3 millió közlekedési balesetben és 1 millió öngyilkosságban.

A világon az abortuszon kívüli okokból bekövetkezett összes halálesetet összesítve 58,7 milliós számot kapunk, ami azt jelenti, hogy az abortuszok az összes emberi haláleset valamivel több mint 42 százalékát okozták 2021-ben.

Összehasonlításképpen, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a koronavírus okozta halálesetek száma világszerte 2021-ben mintegy 3,5 millió volt.

A Worldometer statisztikái szerint 2021-ben globálisan több volt az abortusz okozta haláleset, mint a rák, a malária, a HIV/AIDS, a dohányzás, az alkohol és a közlekedési balesetek okozta összes haláleset együttvéve.

„Ilyen egyszerű lenne, hogy mi dönthetjük el, melyik gyerek születhessen meg és melyik nem?” – életpárti aktivista a Neokohnnak

„Megteszek mindent annak érdekében, hogy mások ne essenek ugyanebbe a hibába” – nyilatkozta lapunknak a 40 Nap Az Életért életpárti kezdeményezés magyarországi főszervezője. Interjú.