Belga focidrukkerek az SS-ről és a zsidók elgázosításáról énekeltek

A belgiumi Antwerpenben több tucat futballszurkolót filmeztek le, amint náci tisztelgést mutatnak be, miközben a Hamaszról, valamint a zsidók elgázosításáról és elégetéséről énekeltek – írja a Jewish Telegraphic Agency.

A rendőrség vizsgálja a videókat, amelyek a hét elején jelentek meg a közösségi médiában. Úgy tűnik, hogy az incidens a Café Stadionban történt, amely egy a futballstadion közelében lévő étterem.

A videón látható férfiak azt skandálták, hogy az „Apám a kommandósoknál volt, anyám az SS-ben, együtt égették a zsidókat, mert a zsidók égnek a legjobban”, valamint azt, hogy „Hamasz, zsidókat a gázba”, miközben náci tisztelgést mutattak be.

A hasonló kántálások rendszeresen előfordulnak Európában, különösen Hollandiában és Belgiumban, olyan csapatok mérkőzései előtt, amelyeket a rivális futballklubok szurkolói „zsidónak” bélyegeznek, ilyen az amszterdami Ajax csapatának esete is. Gyakran e csapatok szurkolói magukat és csapatukat is zsidónak nevezik.

A Belga Királyi Labdarúgó Szövetség etikai bizottsága a múlt héten 2226 dollárra büntette a Club Brugge belga labdarúgócsapatot három közelmúltbeli mérkőzésen hallott kántálás miatt. A Brugge szurkolói azt kiabálták, hogy „Aki nem ugrál, az zsidó”, miközben a mérkőzések alatt fel-alá ugráltak.

Zsidókat gyalázó karnevál Belgiumban

A helyi zsidó szervezetek elítélték az Aalst városában megrendezett karnevál régi antiszemita sztereotípiákra hajazó bábukat felvonultató csoportját.

(Képünk illusztráció)