A Schindler listája piros kabátos kislánya szégyellte, hogy szerepelt a filmben

A mindössze néhány snittben látható, de ikonikussá vált „piros kabátos kislányt” az akkor mindössze 3 éves, lengyel Oliwia Dabrowska alakította – írja az NLC. A lány azóta több interjút adott róla, hogy milyen traumatikus élmény volt számára a film.

„Szégyelltem, hogy szerepeltem a filmben, és dühös voltam anyámra és apámra, ha bárkinek meséltek erről” – nyilatkozta néhány éve, már felnőttként Dabrowska a The Times-nak. – „ Az emberek azt mondogatták:  biztos nagyon fontos neked, rengeteget tudsz a holokausztról. Én viszont inkább frusztrált voltam az egész miatt.”

Bár a rendező azt tanácsolta, 18 éves koráig ne nézze meg a filmet, amit akkor meg is ígért neki, ám az ígéretet már 11 évesen megszegte és elborzadt a látottaktól. „Túl szörnyű volt. Sok mindent nem értettem, de biztos voltam benne, hogy soha életemben nem akarom megnézni többé.”

A lány aztán 18 évesen újra megnézte a filmet és akkor már egészen más szemmel látta. Bár időbe telt, de nem csupán megbékélt azzal, hogy szerepelt az alkotásban, de büszke is lett rá. „Rájöttem, hogy részese voltam valaminek, amire büszke lehetek. Spielbergnek igaza volt: fel kellett nőnöm ahhoz, hogy megnézzem a filmet.”

Az ikonikus jelenet:

The Girl in Red – Schindler’s List (3/9) Movie CLIP (1993) HD

Schindler’s List movie clips: http://j.mp/1BcYBInBUY THE MOVIE: http://amzn.to/vlnVbVDon’t miss the HOTTEST NEW TRAILERS: http://bit.ly/1u2y6prCLIP DESCRIPTI…

Ezt a cikket szerkesztőségünk, tekintettel a szombati munkatilalmakra, még a sábát beállta előtt időzítette.

„Nagyapa, te megöltél valakit?” — Interjú Jennifer Teege-vel, egy náci táborparancsnok fekete unokájával

Mit kezdhet az ember az ősei bűneivel? Interjú Jennifer Teege-vel A nagyapám engem agyonlőtt volna című könyv szerzőjével.