Izraeli zászlót is vitt magával az első emírségi űrhajós

Al-Mansoori emírségi űrhajós a zászlót, amelyet 2019-ben az űrbe vitt, a 2020-as dubaji Expo izraeli pavilonjának küldötteinek mutatta be.

Al-Mansoori 2019 szeptemberében indult az űrbe a Szojuz MS-15 fedélzetén, egy évvel az Ábrahámi Egyezmények aláírása előtt, amely normalizálta az Izrael és az Egyesült Arab Emírségek (EAE) közötti kapcsolatokat.

„Boldog vagyok, hogy itt lehetek, és bemutathatom ezt az izraeli zászlót az itteni embereknek és az izraeli közönségnek” – mondta al-Mansoori.

„Ezt a zászlót két évvel ezelőtt magammal vittem az első küldetésemre emirátusi űrhajósként, és ez az én ajándékom minden izraelinek” – tette hozzá.

Az emirátusi űrhajós a Nemzetközi Űrállomás 61. expedíciójának tagja volt, és nyolc napig tartózkodott az állomáson, mielőtt októberben leszállt Kazahsztánban.

„Értékes, megható ajándékot kaptunk” – mondta Josh Bandit, az izraeli pavilon szervezője. „Hogy űrruhába öltözve meglátogatta a pavilonunkat – ez az izraeliek iránti őszinte törődést mutatja” – tette hozzá Bandit.

Emellett al-Mansoori kijelentette, hogy a COVID-19 korlátozásoknak megfelelően már a jövő hónapban Izraelbe kíván látogatni. A zsidó államban tervezett tartózkodása során várhatóan meglátogatja a Micpe Ramonban található Ilan Ramon Múzeumot és Emlékhelyet.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát bejövetele előtt készítette és a szombati munkatilalmak miatt előre beidőzítve jelent meg oldalunkon.

Anyagi biztonságban élnek az ortodox zsidók Amerikában

A Nishma Research adatai szerint a vallásos amerikai zsidók jóval többet keresnek, mint az átlag, sokat költenek iskolákra, és gondolnak a nyugdíjas évekre.