Amikor egy keresztény, egy muszlim és egy zsidó orvos együtt karácsonyozik…

Három, különböző vallási hátterű orvos fogott össze, hogy „Boldog Karácsonyt” kívánjanak a kis Hannának, akit a Save a Child’s Heart (Mentsd meg egy gyermek szívét) szervezet vitt Izraelbe Mianmarból — írja a The Jerusalem Post.

Amikor egy keresztény, egy muszlim és egy zsidó orvos találkozik, hogy együtt köszöntsék a karácsonyt, az nem csak egy vicc kezdete lehet, hanem egy figyelemre méltó valós történet leírása:

Az izraeli Holonban lévő Sylvan Adams Childress Kórházban a nyolcéves mianmari Hanna kórházba kerül. Hanna egy keresztény kislány, akit a Save a Child’s Heart által életének megmentése érdekében indított humanitárius erőfeszítés eredményeként sikerült Izraelbe szállítani.

Az életmentő szívműtétre Hanna édesapjával közvetlenül a legutóbbi Covid-korlátozások előtt, a hazájában uralkodó politikai felfordulás okozta veszély közepette érkezett a zsidó államba. Édesanyja, Marry, otthon maradt Hanna kistestvéreivel.

A Hannát kezelő orvosi csapatban három orvos dolgozik három különböző országból:

Dr. Hagi Dekel, a Wolfson Medical Center szív- és mellkassebészeti osztályának vezetője, Dr. Ziwa Modniso zambiai gyakorló orvos a gyermekszívsebészetben és Dr. Mervat El-Faraha, a Palesztin Hatóság gyakorló orvosa az aneszteziológiában.

Miközben Hanna a kórházban lábadozik életmentő szívműtétje után, megkérte édesapját, Joseph-et, hogy ünnepeljék együtt kedvenc ünnepét, a karácsonyt, és az orvosi csapat összejött, hogy boldog karácsonyt, és boldog új évet kívánjanak neki.

Izraeli rendőrök lepték meg karácsonykor a rákos arab kisfiút

Az elmúlt nyolc évben a Juli névre hallgató fiú arról álmodozott, hogy ellátogathat a karácsonyi ünnepségre.