Egy izraeli gyógyszer 100%-ban megakadályozza a COVID betegek állapotának romlását

Mind a 18, közepes vagy súlyos tünetekkel kórházba került COVID-19-es beteg, akiknek az Amor-18 nevű, az Amorphical izraeli biotechnológiai vállalat által kifejlesztett gyógyszert adták egy II. fázisú klinikai vizsgálat során, felépült és néhány napon belül hazaengedték őket – jelentette be a vállalat szerdán. A 19 személy közül, akik placebót kaptak, hatot intenzív osztályra kellett szállítani, és ketten meghaltak.

A kísérletet a cfáti Ziv Orvosi Központban végezték a koronavírus osztály igazgatói, Dr. Kamal Abu Jabal és Dr. Nashat Abu Saleh vezetésével. A kezelés részeként két másik, nagyon súlyos állapotban lévő beteg is megkapta a gyógyszert, és mindketten felépültek és otthonaikba távoztak a kórházból.

„Mivel a gyógyszerrel kezelt betegek néhány napon belül felépültek és hazaengedték őket, a terápia 100%-ban sikeresnek volt mondható” – nyilatkozta Abu Saleh.

Az Amor-18, amelynek fő összetevője az amorf kalcium-karbonát (ACC), szájon át vagy inhaláció útján került beadásra. A vállalat magyarázata szerint az ACC képes modulálni az egyes sejtek körüli savas pH-változásokat. Ezek a változások befolyásolják a koronavírus azon képességét, hogy behatoljon a sejtekbe és szaporodjon.

Ez lehetővé teszi, hogy a gyógyszer megakadályozza a vírus terjedését, és ezáltal a betegek állapotának romlását.

„Izgatottak vagyunk a klinikai vizsgálat eredményei miatt, amelyek valódi reményt jelentenek a koronavírusos betegek számára Izraelben és világszerte, és különösen bíztatóak ezekben a napokban, amikor az ötödik hullám és az Omicron változat elindult” – idézi Yossi Ben, az Amorphical vezérigazgatóját a The Jerusalem Post.

„Az általunk kifejlesztett gyógyszer gyulladáscsökkentő, biztonságos és hatékony, és könnyen alkalmazható” – mondta, hozzátéve, hogy az Amor-18 a teljes SARS-víruscsalád ellen hat, beleértve az összes COVID-változatot.

Izraelben a Ziv, a Shamir, a Kaplan és a Mááján Hájesuá orvosi központokban már folynak nagyobb vizsgálatok. A közeljövőben a gyógyszert más országokban is tesztelni fogják. Brazíliában hét kórház már bejelentette, hogy részt vesz, és várhatóan hamarosan további európai és egyesült államokbeli központok is csatlakoznak.

Izrael már a negyedik oltásnál tart

A zsidó állam polgárai a világon elsőként kapták meg a vakcina harmadik adagját, az ország továbbra is továbbra is élen jár azzal, hogy most a lakosok hozzájutnak a negyedikhez is.