Gázolásos merényletkísérlet Szamáriában

Katonák egy csoportjába próbált meg belehajtani autójával egy palesztin férfi kedden Szamáriában – közölte az izraeli hadsereg.

A sofőr Dzsenin település környékén egy katonai őrhely felé haladt egyre nagyobb sebességgel, de az izraeli védelmi erők tűz alá vették a közeledő járművet – derült ki a tájékoztatásból.

A hadsereg szóvivője az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, hogy a támadót valószínűleg halálosan megsebesítették a lövedékek.

Az autó az őrhely közelében egy katonai járműnek ütközött, ennek következtében mindkét jármű kigyulladt. Egyetlen katona sem sérült meg.

Az elmúlt hetekben több Izrael-ellenes támadást hajtottak végre palesztinok Júdea-Szamáriában melyet Izrael 1967 óta tart az ellenőrzése alatt.

Késeléses merénylet Hebronban

A gyanúsított egy zsidó telepesre támadt a Pátriárkák-sírjához közeli egyik ellenőrzőpont közelében.

Vasárnap az izraeli erők bejelentették, hogy letartóztattak négy palesztint, akiket azzal gyanúsítanak, hogy három nappal korábban egy zsidó település közelében rálőttek egy autóra, megölve egy telepest és megsebesítve két másikat.

Az izraeli határrendőrség szombaton azt közölte, hogy a Júdea déli részén fekvő Hebronban őrizetbe vett egy 65 éves palesztin nőt, aki késsel megsebesített egy izraeli telepest.

A palesztinok saját államuknak követelik a területeket, ahol jelenleg több mint 475 ezer zsidó telepes és mintegy 2,8 millió arab él.

Megöltek egy izraelit egy szamáriai támadásban

A három zsidó férfit ismeretlen fegyveresek támadták meg a Nablusztól nyugatra található Shavei Shomron közelében.