Az iráni rezsim egy képet posztolt arról, hogyan akarja megsemmisíteni Izraelt

Az Iráni Iszlám Köztársaság arab nyelvű Twitter-fiókja vasárnap közzétett egy képet, amelyen a zsidó állam 2022-re tervezett megsemmisítése látható – írja a The Jerusalem Post.

A képen szögekből és gyufákból álló Izrael és gyufásskatulya látható a következő héber és angol nyelvű, szavak kíséretében: „Próbáld csak meg, és majd meglátod”.

A gyufásskatulya, amely a képen Izrael mellett található, azt írták: „Ballisztikus gyufaszál”, és az iráni rezsim zászlója látható rajta. A nyilvánvaló üzenet az, hogy a rezsim kész lángra gyújtani a gyufát, hogy 2022-ben elpusztítsa Izraelt.

November végén az Iráni Iszlám Köztársaság fegyveres erőinek szóvivője, az iráni rezsim által ellenőrzött médiának adott interjújában a zsidó állam teljes megsemmisítését sürgette.

„Nem fogunk meghátrálni Izrael megsemmisítésétől, még egy millimétert sem. El akarjuk pusztítani a cionizmust a világon” – mondta Shekarchi az iráni diákok hírügynökségének.

Sheina Vojoudi, egy iráni disszidens, aki az elnyomás miatt elmenekült az Iráni Iszlám Köztársaságból, a Jerusalem Postnak elmondta, hogy „az iráni Iszlám Köztársaság csak provokálja Izraelt, már évek óta azzal fenyegetőzik, hogy eltörli Izraelt a térképről, de most ez komolyabbá vált, mert a rezsim tudja, hogy közeleg a vége, különösen az eredménytelen bécsi tárgyalások után”.

Holtpontra jutottak a nukleáris tárgyalások, a nyugati hatalmak szerint kezdenek kifutni az időből

„Nem hónapjaink, inkább csak heteink vannak a megállapodásra” – jelentette ki Enrique Mora, az Európai Unió főtárgyalója, aki egyben az egyeztetéseket is koordinálja.