A muszlimok is csatlakoztak a zsidó és keresztény felekezetek nyilatkozatához

„Az iszlám szerint házasság csak férfi és nő között köttethet, s ez a kapcsolat Isten jelei közé tartozik” – írja a Magyarországi Muszlimok Egyháza az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.

„És [Allah] jelei közé tartozik az, hogy saját magatokból házastársakat teremtett nektek, hogy megnyugvást találjatok náluk. És szeretetet és irgalmat rendelt el közöttetek. Bizony, jelek vannak ebben azok számára, akik elgondolkodnak.” (Korán, 30:21).

Az iszlám szerint házasság csak férfi és nő között köttethet, s ez a kapcsolat Isten jelei közé tartozik, olyan kötelék, amely az ember természetének leginkább megfelel. Ez a kapcsolat nem öncélú, nem pusztán a vágyak és a szükségletek kielégítését szolgálja, hanem olyan szövetség, amelynek megkötése, illetve fenntartása istenszolgálat.

A Magyarországi Muszlimok Egyháza ezúton csatlakozik a keresztény egyházak, valamint zsidó hitközségek képviselői által kiadott, az utóbbi időkben egyre erősödő társadalmi vitákra reagáló nyilatkozatához, hangsúlyozva a házasságra, a családra és az emberi méltóságra vonatkozó Ábrahámi értékrend fontosságát.

Közösen álltak ki a zsidó és keresztény értékrend mellett a magyarországi egyházak

Közös nyilatkozatban hangsúlyozzák a magyarországi egyházak a házasságra és a családra vonatkozó zsidó és keresztény értékrend fontosságát.