Bőr alá beültetett mikrochip Covid-útlevelet fejlesztett egy svéd cég

A stockholmi székhelyű startup, az Epicenter bevezetett egy mikrochip-technológiát, amely segítségével az emberek a „bőrük alatt hordhatják a Covid-útlevelet”.

A cég egyik vezetője, Hannes Sjoblad bemutatta, hogyan adaptálták rizsszem méretű terméküket Covid útlevélként, a kar vagy a kéz bőr alá beültetve – írja a Daily Wire.

Sjoblad elmondta, hogy a vállalat más célokra fejlesztette ki a technológiát, de hamar rájöttek, hogy az egyfajta Covid útlevélként is használható, amely az oltási állapotra vonatkozó adatokat tárolja, amelyeket aztán bármely eszköz leolvashat a közeli mezőkommunikációs (NFC) protokollt használó eszközzel. „Az implantátum nagyon sokoldalú technológia, amelyet sokféle dologra lehet használni” – mondta, hozzátéve: „Jelenleg nagyon kényelmes, hogy a Covid útlevelek mindig elérhetők az implantátumon”.

A Metro című brit lap szerint a chipjét már mintegy 6000 ember használja Svédországban, akik pénzügyi adataik tárolására is használják, így egy kézmozdulattal vásárolhatnak árukat.

A Föld mágneses mezeje és a Biblia

Amikor Sénakhérib, Asszíria királya i. e. 701-ben Júda királyságára küldte seregét, és elpusztíttatta a Jeruzsálemtől 43 km-re délnyugatra fekvő Lákis városát, a tudományért is tett valamit.