Egy magas rangú izraeli biztonsági tisztviselő kellemetlen titkokat árulhatott el futás közben

A Haaretz lefülelte, hogy a Sin Bét izraeli belbiztonsági szolgálat egyik vezető alezredese egy appen keresztül kiposztolja a reggeli futásait, amelyekből olyan utak is kiderültek, amik hivatalosan nem történtek meg. 

A., aki alezredesnek megfelelő rangot visel, korábban háromszor vett részt az iron man versenyen, és amatőr létére mesés időt futott. Minden szabadidejét a sportolással tölti – írja a Forward a Haaretz-től átvett cikkében.

Amíg Naftali Bennett miniszterelnök a szobájában pihent, A. elhagyta a szállodát, felszaladt a parti sétányon és vissza, 12,55 kilométert futott egy óra 29 másodperc alatt. A futás során Garmin Fenix 5 órája a közösségi médiahálózatokon keresztül közvetítette a helyzetét sporttársainak. Bárki, akit érdekelt, láthatta az útvonalát és azokat a helyeket, amelyeket a világ minden táján bejár.

Néhány ilyen alkalmazás lehetővé teszi, hogy szegmensenként keressen valaki egy futót. Egy gyors keresés Bennett Egyesült Arab Emírségekben tett látogatása során könnyen megtalálta A -t. A futók közösségi hálózatán keresztnévvel és vezetéknév kezdőbetűvel azonosítja magát, de egy fotót is posztolt az Instagramra 2018-as futóversenyről, mezszámmal kiegészítve. Egy öt másodperces Google-kereséssel kiderül a teljes neve.

Sporttevékenységének túlnyomó többsége Izraelben zajlik, és többek között számos futást dokumentált a Sin Bét Ramat Aviv-i központjából, elárulva ezzel a munkahelyét.

A dokumentált futások közül sokan a tengerentúlon vannak, bepillantást nyújtva az izraeli VIP-k utazásaiba, beleértve a nem bejelentetteket is. Így például 2019. december 15-én A. egy afrikai országba látogatott. Reggel 5 óra 24 perckor már 14 kilométert futott. Másnap még egy kis kerékpározást is hozzátett. 2020. január 7-én egy másik afrikai országban járt, ahol egy rövid reggeli futást, majd kerékpározást végzett. A. minden esetben megosztotta a pontos helyét a városban és az országban.

Egyetlen izraeli VIP-ről sem ismert, hogy ezeken a napokon valamelyik országban járt volna.

2019 júniusában, amikor Izrael és Lengyelország között vita alakult ki a lengyel holokauszt-törvényről, amely tiltja a lengyel nép hibáztatását a második világháború alatt történt bűnökért, a Moszad és a Nemzetbiztonsági Tanács vezetői megbeszéléseket folytattak a törvény szövegezéséről. A hónap 24-én, a válság csúcspontján A. felbukkant Varsóban, amit onnan lehetett tudni, hogy 17 kilométert futott Varsó központjában.

Ezen kívül többször járt Rómában, Párizsban és az Egyesült Arab Emírségekben. Kiket kísért el ezekre az úti célokra? Csak találgatni lehet. Vagy követni a közösségi médiában – írja a cikk.

Titkos információk derültek ki a Moszad iráni akcióiról

Izrael állítólag belülről robbantotta fel a natanzi nukleáris létesítményt. De hogyan? Most egy újságíró kiszivárogtatta a Moszad elképesztő akciójának részleteit.