Radikális oltásellenesek fenyegették meg Chaim Kanievsky rabbit és családját

Oltásellenek aktivisták gyűlöletlevelekkel, telefonos zaklatással, a közösségi médiában közzétett rágalmazó bejegyzésekkel és nyílt fenyegető levelekkel zaklatják a Chaim Kanievszky rabbihoz közel állókat.

Chaim Kanievsky rabbit, a nem-hászid haredi közösség spirituális vezetőjét, korunk egyik legfőbb vallásjogi szaktekintélyét azután kezdték fenyegetni szélsőséges aktivisták, hogy a nagy tekintélyű rabbi olyan vallásjogi döntvényt adott ki, mely szerint az állami protokollnak megfelelően a gyerekeket is be kell oltani koronavírus ellen.

Yanky Kanievsky, Kanievszky rabbi unokája és személyi asszisztense olyan fenyegetéseket kapott, miszerint „Gyilkosok vagytok” és a „Gyermekek vére van a kezeiteken!”

Az Arutz7 Kanievsky rabbi egyik fiát is idézi, aki olyan SMS-t kapott, mely azt írta: „Meg fogunk ölni” és „Van igazság, és van bíró”. Egy másik fiúnak azt mondták: „Elérjük Bnei Brakot [a Kanievsky család lakhelye, többségében harédi zsidók által lakott város Tel Aviv mellett – a szerk.], és akkor majd megérted.”

Jiszrael Cohen harédi újságíró Jediot Ahronot napilapnak azt mondta:

„A Tóra legfőbb szaktekintélyének felhívását a védőoltás felvételére széles közkonszenzus támogatja, és dicséretben részesült a miniszterelnök és kormány minisztereinek által is, de láthatóan mindig lesznek olyanok, akik ellenzik.”

Cohen azt is elmondta, hogy a Kanievsky család aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy Kanievsky rabbit vagy egy másik családtagot fizikailag megfenyegetik.

„Hozzászoktak a kritikához és a nyomásgyakorláshoz, de itt olyan emberekről beszélünk, akik nem normálisak és kiszámíthatatlanok” – magyarázta.

Kanievsky rabbi: „Nem kell aggódni, lesz gyereketek az oltás ellenére is”

A vezető ultraortodox rabbi megáldotta a gyermekeket váró családokat és a beoltatásra buzdított.