Egy mecsetet használt fegyverraktárnak a Hamász, felrobbant – videó

Péntek este felrobbant a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet egyik fegyverraktára egy dél-libanoni menekülttáborban. A robbanásban számos ember életét vesztette – írja az Újkelet.live

Egy névtelenül nyilatkozó libanoni védelmi tisztviselő azt mondta, hogy a hatóságok még nem tudják pontosan az áldozatok számát, de akár 12 halott is lehet a Türosz kikötővárosában található Burj Samali táborban.

Pénteken a tábor lakói azt mondták, hogy robbanások rázták meg a tábort. Az első jelentések szerint a tűz egy dízelszállító tartályhajóban keletkezett, és átterjedt a palesztin fegyveres csoport által ellenőrzött közeli mecsetre. A lakók szerint a tűz következtében felrobbant néhány fegyver, amelyeket úgy tűnt, hogy a mecsetben tároltak.

כאן חדשות on Twitter: „דיווח בלבנון: פיצוץ גדול אירע במחסן באזור צור שבדרום המדינה. לפי חלק מהדיווחים, הפיצוץ נגרם לאחר ששריפה פרצה במחסן נשק השייך לאחד הפלגים הפלסטיניים@coren_ido pic.twitter.com/65shsTzp5e / Twitter”

דיווח בלבנון: פיצוץ גדול אירע במחסן באזור צור שבדרום המדינה. לפי חלק מהדיווחים, הפיצוץ נגרם לאחר ששריפה פרצה במחסן נשק השייך לאחד הפלגים הפלסטיניים@coren_ido pic.twitter.com/65shsTzp5e

A múlt héten a Ynet számolt be arról, hogy a Hamász az elmúlt években titokban létrehozott egy  egy saját szárnyat Libanonban, hogy egy újabb frontot nyisson Izrael ellen a jövőbeli konfliktusok alkalmával.

A Hamász libanoni székhelye Türoszban van, de a Ynet szerint más táborai is vannak az országban.

A cikk folytatása itt olvasható.

Davkaszt: A Libanon-szindróma Európa jövője?

Milyen tanulságokat rejt az európai ember számára a „Közel-Kelet Svájcának” a teljes és kontrollálhatatlan anarchiába süllyedése?