Ugandában termesztett izraeli kannabiszt árulnak Németországban

Az izraeli Together Pharma (TASE: TGDR) orvosi kannabiszt gyártó vállalat arról számolt be, hogy eladta első 50 kilogramm orvosi kannabisz virágzatot Németországban, amelyet a vállalat ugandai farmján termesztettek — írja a Globes izraeli gazdasági lap.

A vállalat, amely más stratégiai ügyfelekkel is kapcsolatban áll, további exportra készül Németországba annak érdekében, hogy rendszeresen ellássa a piacot orvosi kannabiszterméssel, és kihasználva a piac gyermekcipőben járó és gyorsan növekvő ütemét, nagy piaci részesedést szerezzen.

„A Together nemzetközi jelenléttel rendelkező kannabiszipari vállalattá vált. A Németországból származó bevétel egy párhuzamos csatornát teremt számunkra, amely független az izraeli tevékenységeinktől. Németország lakossága összesen mintegy 80 millió fő, ami nyolcszor akkora, mint Izrael államé, ezért a potenciális piac kivételes lehetőséget jelent számunkra”

– mondta Nissim Bracha, a Together vezérigazgatója.

„Az a tény, hogy a német eladások még gyerekcipőben járnak, lehetővé teszi számunkra, hogy piacvezető szerepet töltsünk be, és a minőségi termékek folyamatos kínálatával jelentős piaci részesedést szerezzünk. Előre tekintve, más stratégiai ügyfelekkel is kapcsolatban állunk, hogy jelentős mennyiségű orvosi kannabiszterméket értékesítsünk.”

Németországban, amelynek lakossága több mint nyolcszorosa Izrael lakosságának, 2020-ban mintegy 10 tonna orvosi kannabiszt fogyasztottak el. Ehhez képest Izraelben az Orvosi Kannabisz Egység adatai szerint 2021-ben több mint 40 tonnát fognak fogyasztani. A német orvosi kannabisz piac még csak most indul, így a Together Pharma korai belépése erre a piacra a Together márkanév alatt, fontos versenyelőnyt jelent a meglévő és jövőbeli piaci részesedés megszerzésében.

A vállalat legjobb tudomása szerint a német piacon egy gramm orvosi kannabisz ára jelentősen magasabb, mint az izraeli gyógyszertárakban értékesített orvosi kannabisz egy grammjának ára.

A kannabisz segíthet felépülni a koronavírusból

A kezdeti eredményektől azt remélik, hogy a CBD-kezeléssel csökkenthető a halálos szövődmények kockázata.