Steve Forbes: Biden háborút folytat az amerikai gazdaság ellen

A Forbes Media elnöke, Steve Forbes nekiment Joe Bidennek, mivel szerinte „háborút folytat” az amerikai gazdaság ellen- számolt be a Blaze. 

„Egy olyan gazdasággal van dolgunk, amely előre akar haladni, de még mindig vannak mesterséges akadályok” – mondta Forbes a Fox News pénteki műsorában, miután a munkaügyi minisztérium mindössze 210 ezer új munkahelyről számolt be novemberre vonatkozóan. A közgazdászok 550 ezer új munkahelyet jósoltak, és a tényleges számok több mint felével elmaradtak ettől a becsléstől.

A Forbes üzleti magazin főszerkesztője és kétszeres republikánus elnökjelölt a globális COVID-19 zárlatok, a hazai olajkitermelés korlátozására tett Biden intézkedések ellen emelt szót Biden gazdaságpolitikájának éles hangú elítélésében.

„Igen, tudjuk, hogy az ellátási láncok válsága hatalmas problémákat okoz, ezeket alábecsülik, amikor leállítanak egy globális gazdaságot. Nem segít, hogy a jövőben Európát ismét lezárják” – mondta az üzletember.

„Ami a gazdaságot illeti, a kormány még mindig háborút folytat például az olaj- és gázipar ellen. Még nem magyarázták meg, hogy miért jobb az éghajlatváltozás szempontjából, ha egy hordó olajat Oroszországból szerzünk be, mintha Amerikából szereznénk be egy hordó olajat. Tehát azt akarják, hogy Oroszország többet termeljen, mi pedig kevesebbet. Az ilyen vegyes jelzések pedig ártanak a jövőbe történő befektetéseknek”

– mondta Forbes.

A közgazdászok aggodalmukat fejezték ki, hogy a COVID-19 Omikron változata a munkások felvételének lassításával újabb gazdasági visszaeséshez vezethet, ami a Delta változat elterjedése után történt az Egyesült Államokban.

Fotó: Flickr/Gage Skidmore

Globális hiánygazdaság: óriási problémákat fog okozni az ellátási láncok válsága

Az A-tól B-ig való eljutás rendszere elromlott. A kijavításához mindent újra kell gondolni.