Márki-Zay Péter jó szívvel ajánlja a Jobbikot a zsidó szavazóknak

Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet a BBC Hard Talk című műsorában faggatták, és az ott elhangzottakat az Index szemlézte.

Márki-Zay Péter elmondta, hogy mindenképpen támogatja az azonos neműek házasságát. Ez nincs ellentétben hitével, ugyanis a polgári házasság egy polgári jogi aktus.

Saját magát föderalistának nevezte, és közölte: szorosabb európai uniós összefogást szeretne, beleértve egy „európai FBI” létrehozását is. Bár a jövedelemadót továbbra is alacsonyan szeretné tartani, de igazságosabb adórendszert szeretne megvalósítani, valamint olyan erős költségvetési szigort, hogy bevezethető legyen az országban az euró.

Biztos benne, hogy az összefogás pártjai mögötte fognak állni, hiszen bár Magyarországon az Országgyűlés választja a miniszterelnököt, politikai öngyilkosság lenne, ha nem azt az embert jelölnék a posztra, aki az előválasztáson több szavazatot kapott, mint bármelyik ellenzéki párt a legutóbbi választáson.

Úgy véli, hogy Gyurcsány Ferencnek azt a kiszólása, miszerint a pártok választják a miniszterelnököt, nem vehető komolyan.

Márki-Zay Péter jó szívvel ajánlja a zsidó származású választóknak is, hogy a párt korábbi kijelentései ellenére szavazzanak a jobbikos jelöltekre.

(Index)

Vírustagadó, oltásellenes, zsidózó szélsőjobboldali székelyek álltak be Márki-Zay mögé

Márki-Zay többször hivatkozott már a Székelyek Világszövetsége nevű szervezetre, mint szövetségesére a nemzeti kérdésekben.