Egy rabbi állított meg egy terroristát Jeruzsálemben (videó)

Két izraeli határrendész megsebesült egy terrorista által elkövetett késeléses támadásban szerda délután.

A rendőrség szerint a támadás a Hagai utcában történt az Ateret Kohanim jesiva közelében. A támadó, egy 16 éves kelet-jeruzsálemi arab, hátulról megszúrt egy 20 éves férfit és egy 20 éves rendőrnőt. A sérült rendőröket a Hadassza Egyetemi Orvosi Központba szállították – írja a Post Millenial.

A terroristát a közeli Ateret Kohanim jesiva igazgatója, Aviv Tzobari rabbi és a határrendőrség egyik tisztje semlegesítette.

Old City Security Footage Nov. 17, 2021

Security Footage from Old City Terror Attack. Nov. 17, 2021Source: Israel Police

A rendőrség szerint több embert, köztük a támadók családtagjait is letartóztatták azzal a gyanúval, hogy kapcsolatban állnak az incidenssel. A rendőrség a támadó otthonában is razziát tartott, ami után a környéken lakók lázongani kezdtek.

A rendőrség elmondta: „A késeléses támadás során a jeruzsálemi határrendészek elszántságot és agresszivitást tanúsítottak egy vérszomjas terroristával szemben, aki egy pillanat alatt megpróbálta kioltani az életüket. Ez a támadás egy újabb emlékeztető a fenyegetések sokaságára, amelyekkel a jeruzsálemi rendőrök bátran szembenéznek az Óvárosban. Továbbra is elszántan fogunk fellépni a terrorfenyegetésekkel és bárkivel szemben, aki megpróbál ártani a rendőröknek vagy a civileknek”.”

A Hamász szóvivője, Hazem Qassem azt mondta: „Ez a kommandós akció és elkövetőjének mártírrá válása a népünk és ellenállása, valamint a megszállás közötti nagy konfliktust illusztrálja. Ez a harc nem fog véget érni, csak népünk győzelmével, akié a föld, a jog és a történelem.”

A női tiszt közepesen súlyos, a férfi tiszt pedig könnyű sérüléseket szenvedett a terrortámadásban.

Mikor nem iszlamista terrortámadás az iszlamista terrortámadás?

„Mentális betegség”, „magányos farkas”, tisztázatlan indíték: a The New York Times tagadja az iszlamista terrorista indítékot.