A rendőrség letartóztatta a Beitar Jeruzsálem tulajdonosát

Kriptovaluta-csalással és szexuális bűncselekményekkel gyanúsítják. 

A rendőrség csütörtökön letartóztatta Mose Hogeget, Izrael egyik legjobb futballcsapatának tulajdonosát, akit több százmillió sékel összegű kriptovaluta-csalás mellett szexuális bűncselekményekkel is gyanúsítanak – írja az Ujkelet.live

Hét másik gyanúsítottat is letartóztattak, többségük korábbi vagy jelenlegi klubtárs vagy alkalmazott. Lopással, pénzmosással és más bűncselekményekkel gyanúsítják őket. A gyanú szerint több tízmillió sékelt tettek zsebre, és félrevezették a potenciális befektetőket.

Egy rendőrségi tisztviselő szerint a gyanúsítottak tudták, hogy a projektek soha nem valósulnak meg.

Az izraeli rendőrség délután razziát tartott a gyanúsítottak otthonaiban és irodáiban, bizonyítékokat gyűjtöttek és a nyomozáshoz kapcsolódó tárgyakat foglaltak le.

A több hónapig tartó nyomozás során további gyanúk is felmerültek a fő gyanúsított ellen. A szexuális bűncselekményekkel kapcsolatban a rendőrség a következő napokban bizonyítékokat gyűjt be, a rendőrség úgy véli, hogy Hogeg nevének nyilvánosságra hozatala és az ellene felhozott vádak további áldozatok jelentkezését fogják eredményezni.

A bűncselekmények állítólag a Hogeg által szervezett rendezvényeken történtek, amelyeken kiskorúak vettek részt.

A hónap elején egy ismert modell azt mondta, hogy Hogeg szexuálisan bántalmazta őt évekkel ezelőtt, amikor 17 éves volt.

Hogeg ügyvédei kijelentették, hogy a klub tulajdonosa ,,hevesen tagadja az ellene felhozott vádakat, és teljes mértékben együttműködik a nyomozókkal”.

Szeptemberben Hogeg bejelentette, hogy eladja a Beitart és megpróbálta eladni a tulajdonjog felét egy emírségi üzletembernek, sikertelenül.

A Beitar lemondta a mérkőzést a Barcelonával, mert a katalánok nem akarnak Jeruzsálemben játszani

A katalán csapat egyik kikötése az volt a meccshez, hogy azt ne Jeruzsálemben tartsák.