Palesztin iskolaújság „fegyveres harcra” szólít fel az „izraeli szörnyeteg” ellen

Izrael démonizálása és az erőszakra való felbujtás a Fatah ifjúsági mozgalma által kiadott és a Palesztin Hatóság iskoláiban terjesztett Waed című magazinban burjánzik – állapította meg a Palestinian Media Watch új tanulmánya, melyet a The Jerusalem Post közölt.

A Palestinian Media Watch (PMW) áttekintette a Waed 2014 decembere és 2021 szeptembere között megjelent 17 számát, és megállapította, hogy a magazin hősként dicsőíti az izraelieket meggyilkoló terroristákat, és egy olyan palesztin államot vetít előre, amely egész Izrael helyébe lép, beleértve az izraeliek eltávolítását a földről.

A PMW szerdán osztotta ki jelentését a norvég törvényhozóknak, amikor a Palesztin Hatóság finanszírozásával foglalkozó ad hoc összekötő bizottság Oslóban ülésezett.

A magazinok utalásokat tartalmaznak „az óriási izraeli gyilkológépre” és „az izraeli szörnyetegre”, és azzal vádolják Izraelt, hogy nácikhoz hasonlóan viselkedik.

Waed azt állítja, hogy a palesztinoknak „joguk van fegyveres harcot folytatni, hogy visszaszerezzék ellopott hazájukat”, és „Palesztina felszabadítása csak fegyveres harccal érhető el”.

Ez a harc magában foglalja a civilek elleni támadásokat is, ami abból derül ki, hogy az olyan terroristákat, mint Dalal Mughrabi, aki 1978-ban 37 ember, köztük 12 gyermek meggyilkolásában vett részt,

„Palesztina hősies harcosai”-ként, „mártírok”-ként és „hősökként” dicsőíti, miközben terrortámadásaikat „merész önfeláldozó akcióknak” nevezi.

A Waed az Oroszlánkölykök és Virágok, a Palesztin Hatóság kormánypártjának, a Fatahnak az ifjúsági mozgalma által kiadott kiadvány. A mozgalom 6-15 éves palesztin gyerekeknek szól, és a magazinját nyári táborokban, iskolákban és rendezvényeken terjesztik.

A magazinok hamisított történelmet tartalmaznak, a mai palesztinokat egy „kánaáni palesztinai arab” néphez kötik, amely 5000 évvel ezelőtt telepedett le a földön, holott valójában a hetedik században kezdődött az arab vándorlás a Levantéba.

Az Izrael földjén lévő zsidó történelem régészeti bizonyítékait Waed palesztin leletként mutatja be, például egy ősi héber írással ellátott érmét ősi palesztin pénznemnek nevez.

Az izraelieket „idegeneknek valamint „betolakodó zsidóknak” nevezi, akik a föld minden végéről jöttek, akik nem ismerték Palesztinát és nem éltek benne – sem ők, sem apáik és őseik”.

A Waed elkerülhetetlennek mutatja be azt a jövőt, amelyben Izrael már nem létezik. A magazinban megjelenik az a népszerű palesztin gyakorlat, hogy „Palesztina” térképén Izrael állam egészét mutatják be.

„A cionizmus időszaka végül el fog múlni” – állítja a magazin. „Nincs olyan megszálló, aki végül ne legyőzve hagyta volna el Palesztinát, és ez fog történni a cionista megszállókkal is”.

A PMW jelentésében azt írta, hogy „a Waed üzenete az, hogy Izraelt lopással hozták létre, további létezése bűncselekmény, és a fegyveres harc útján történő megszüntetése jogos és elkerülhetetlen. A Waeden keresztül a gyerekeknek átadott nevelés egy újabb generáción keresztül a palesztin gyűlölet és terror hajtóereje lesz”.

Izrael-ellenes propaganda – a klíma ürügyén

Nem a mostani glasgowi éghajlatváltozási csúcson hallhattuk először, hogy „Palesztina klíma-igazságossági kérdés”, vagy „Palesztina: feminista téma”.