Erőszakos videó posztolása miatt részesítettek megrovásban egy republikánus képviselőt

Az amerikai képviselőház szerdán hivatalos megrovásban részesítette Paul Gosar arizonai képviselőt egy erőszakos videó miatt, amelyet a Twitter-oldalán terjesztett.

A ritkaságszámba menő intézkedést a republikánus párti képviselővel szemben a kongresszus alsóházának demokrata párti többsége támogatta. Gosar emiatt most elveszíti helyét a képviselőházi bizottságokban.

A hivatalos megrovás a parlament rosszallását hivatott kifejezni egyik tagja helytelennek minősített viselkedése miatt és rendkívül ritkán alkalmazzák. A 19. század óta mindössze huszonhárom alkalommal éltek vele, legutóbb 2010-ben, azelőtt meg 1983-ban.

Gosarnak a fegyelmi intézkedés hagyományai szerint a képviselőházi ülésterem közepén kellett helyet foglalnia, miközben megrovásban részesítették. A Donald Trump korábbi elnök elkötelezett híveként ismert republikánus párti képviselő néhány napja videót tett közzé a Twitteren, amin

rajzfilmjelenetek voltak láthatók, s ezeken egy szuperhős szerepébe bújva Alexandria Ocasio-Cortez demokrata párti képviselőre és Joe Biden amerikai elnökre támadt. A videót, amelyet a demokrata párti körökben felháborodással fogadtak, időközben eltávolították.

Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti elnöke elfogadhatatlannak nevezte, ha képviselők egymás meggyilkolásával, vagy az elnök fenyegetésével viccelődnek.

Ocasio-Cortez figyelmeztetett, hogy társadalmi szintű erőszakhoz vezethet, ha emberek kollégák elleni erőszakra szólítanak fel.

Kevin McCarthy, a képviselőházban jelenleg szűk kisebbségben lévő republikánusok frakcióvezetője álszentséggel és hatalmi visszaéléssel vádolta a demokrata párti képviselőket.

Gosar pedig azt kifogásolta, hogy megtévesztően állították be a történteket. Leszögezte, hogy senkit sem fenyegetett meg, és erőszakra sem szólított fel.

Izraeli filozófus: ragaszkodjanak a magyarok a saját függetlenségükhöz!

Hazony szerint a magyar nemzet vagy független lesz, vagy egyfajta protektorátusa az európai birodalomnak, csakúgy, mint korábban a német birodalomnak.