Katalin cambridge-i hercegné holokauszt túlélőkkel találkozott

Katalin cambridge-i hercegné látványosan szívén viseli a holokauszt túlélőinek sorsát és a tragédia emlékének ápolását, a közelmúltban is részt vett egy ilyen eseményen. A TOI cikke szerint ezúttal is túlélőkkel találkozott egy kiállításon, amin fotókat mutatnak be az érintettekről, amik az elmúlt években készültek, a Jewish News projektjeként – írja a Zsido.com

Katalin hercegné maga is készített két portrét.

A leendő királyné a londoni Imperial War Museumban Yvonne Bernstein és Steven Frank társaságában jelent meg, akik szintén szerepelnek a képeken. Az esemény része az Auschwitz felszabadításának 75. évfordulójára rendezett megemlékezés-sorozatnak.

Országszerte elismert fotósok készítettek fotókat a kiállítás számára az utolsó brit túlélőkről, gyakran gyermekeikkel és unokáikkal együtt. Ők mind Nagy-Britanniában építették újra az életüket a holokauszt borzalmai után.

Rebecca English on Twitter: „The Duchess of Cambridge has been reunited with Stephen Frank BEM, whom she photographed for a Generations: Portraits of the Holocaust exhibition on a visit to the @I_W_M this evening pic.twitter.com/qlMk55z3xT / Twitter”

The Duchess of Cambridge has been reunited with Stephen Frank BEM, whom she photographed for a Generations: Portraits of the Holocaust exhibition on a visit to the @I_W_M this evening pic.twitter.com/qlMk55z3xT

Katalin hercegné a fotózás alkalmával már találkozott Yvonne-nal és Stevennel, akiket úgy jellemzett, mint a két „legéletigenlőbb embert, akikkel valaha találkozott”. A tudósítás szerint bár a járványügyi óvintézkedések miatt a legtöbbektől távolságot tartott, nem tudta megállni, hogy ne ölelje meg Stevent. A több koncentrációs tábort is megjárt 86 éves túlélő, akiről unokái társaságában készült a kiállított kép úgy nyilatkozott:

„Még soha nem ölelt meg egy leendő királyné. Melegszívű volt, és mint két évvel ezelőtt, most is meg akarta hallgatni a történetemet”.

A Zsido.com cikkének folytatása itt olvasható.

Szegény gazdagok – Harry és Meghan a királyi család ellen

Kérdés, hogy egy olyan korban, ahol mindent értéktelennek ítélnek, ami a múlthoz tartozik, meddig maradhat életben a botrányoktól sújtott brit monarchia? Hajdú Tímea írása.